Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ergün AYAZGüven HASBAŞAlişan KOYUNCU/HENDEK (Sakarya), (DHA) SAKARYA´nın Hendek ilçesinde, havai fişek fabrikasındaki patlamanın ardından alınan numuneler üzerinde incelemeler tamamlandı. İnceleme sonucu yangını başlatacak ve hızlandıracak petrol türevine rastlanılmazken, sabotaj ve saldırı izi de tespit edilmedi. 

        Hendek'in Yukarıçalıca mevkisindeki 15 dönüm arazi üzerine kurulu havai fişek fabrikasında, 3 Temmuz Cuma günü meydana gelen patlamanın ardından çalışmalar sürdürülüyor. Fabrika sahasında iş makineleriyle enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, patlamanın meydana geldiği alandan alınan numuneler, Ankara Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Laboratuvarı´nda incelendi. Numuneler üzerinde yapılan kimyasal analizlerde, patlayıcı ve sabotaj izine rastlanılmadığı belirtildi. Ayrıca numuneler üzerinde havai fişek fabrikasındaki yangını başlatacak ve hızlandıracak petrol türevine rastlanılmadığı kaydedildi. 

        Fabrika müdürü H.A.V., ustabaşılar E.Ö. ve A.A. ile iş sağlığı ve güvenliği uzmanı A.B., patlama sonrası gözaltına alınırken, soruşturma sürdürülüyor. DHA-Güvenlik Türkiye-Sakarya / Hendek Ergün AYAZ-Güven HASBAŞ-Alişan KOYUNCU

        2020-07-06 15:07:23

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler