Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        OKULLARIN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

        Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Öğretmen Destek Noktası´nda Sakarya genelinde yapımı ve onarımı tamamlanan 14 okulun açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Bakan Selçuk, "Bugün Sakarya´da bir ilkten bahsediyoruz. Türkiye´nin ilk Öğretmen Destek Noktası burada açıldı. Bunu çok önemsiyoruz. Çünkü eğitim öğretmenlerimizin sırtında yükselecek bir kurum olarak görüyorum. Bu salgın döneminde öğretmenlerimiz bu zor zamanlarda meşakkatli olan online eğitimi başarıyla sürdürüyorlar. Elbette eksiklerimiz ve hatalarımız var ama bunun bütün dünyada olduğunu da unutmamakta fayda var. Bugün açılışını yapacağımız eğitim kurumlarımızın çok daha fazlasını hayata geçireceğiz. Bunun için gayretimizi defalarca ortaya koymamız lazım. 15 Şubat´tan beri birçok illimize gittim. Iğdır´da 10, Ankara´da 384, Çorum´da 24 eğitim yatırımını hizmete açtık. Böyle bir dönemde çocuklarımız için okul ortamını çok daha yaşanılır kılmak, güzel bir atmosfer oluşturmak bizlerin vazifesi. Sakarya´da toplamda 14 okulumuzun açılışını bugün gerçekleştiriyoruz. Tasarım beceri atölyelerinde en çok atölye bulunan il Sakarya. Bu benim için tarif edilemez bir mutluluk." dedi.

        Bakan Selçuk koronavirüs salgınına da değinerek, "Sakarya´yı küresel salgın konusunda kırmızıdan maviye doğru en kısa zamanda Sakarya halkından istirham ediyorum. Çünkü bugün çocuklarımızın gözündeki pırıltıları gördüm. Öğretmenlerimizin sevincini gördüm. Bu sevinci arttırmamız lazım. Kırmızıdan maviye doğru olan yolculuğu en kısa dönemde bitmesini istiyoruz. Bunun için de desteklerinizi istiyoruz." diye konuştu.DHA-Politika Türkiye-Sakarya / Adapazarı Ramiz Kaan OKTAR-Onur GÜDEN

        2021-03-05 13:27:04

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler