Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Güven HASBAŞ-Ramiz Kaan OKTAR/SERDİVAN (Sakarya),(DHA) SAKARYA Aşçılar ve Pastacılar Derneği üyesi kadın aşçılar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle tarihte yer alan güçlü Türk kadınlarını pastalarla yeniden canlandırdı. 

        Sakarya Aşçılar ve Pastacılar Derneği´nin kadın aşçıları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için hazırladıkları projeyle tarihteki güçlü Türk kadınlarını pastalarla canlandırdı. Farkındalık oluşturmak için düşünülen projede dünyadaki ilk kadın savaş uçağı pilotu Sabiha Gökçen, Kurtuluş Savaşı kahramanı Fatma Seher Erden (Kara Fatma), Nene Hatun, Halide Edip Adıvar gibi kahraman kadınlar, pasta olarak sanat eserine dönüştü. Kadınlar yaptıkları pastalarla da kadına yönelik şiddete dikkat çekti.

        Sakarya Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı ve Türkiye Aşçılar Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Hatice Akman, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü için farkındalık oluşturmak amacıyla bir proje düşündük. Projemizde butik pastacılarımız kahraman kadınlarımızı pasta olarak bir sanat eseri yaptı. Projemizde çok farklı kahramanları çalıştık. 15 günlük sıkı çalışmanın ardından projemizi bitirdik. 8 Mart´ta yayınlanacak projemiz. Daha yayınlanmadan çok güzel tepkiler ve yorumlar alıyoruz. Güzel bir proje oldu. Bundan sonrasında kadına şiddete ve cinayete hayır diyorum. Camiamızda kadın şeflerimizin daha ön planda olmasını ve destek almasını istiyorum" dedi. 

        DHA-Genel Türkiye-Sakarya / Serdivan Güven HASBAŞ-Ramiz Kaan OKTAR

        2021-03-07 16:08:25

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler