Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Samsun’da düzenlenen robot turnuvasında öğrenciler kıyasıya yarıştı.

        Özel Samsun Final Okulları 5. ve 6. sınıf öğrencileri arasında kodlama ve robotik öğretmenleri Çağlar Turgut eşliğinde Final Maker eğitimleri kapsamında öğrencilerin kod bilgilerini ve manuel olarak robotu kontrol etme becerilerini ölçen bir robot turnuvası düzenlendi. Turnuvada öğrenciler kendi kodladıkları robotlarla önceden belirlenmiş bir parkurda görevleri tamamlamaya çalıştı. Parkurda sahildeki atıkları temizleme, kentsel dönüşüm ve doğal afet alarmı görevleri yer aldı. Her bir görev kendi içinde çeşitli puanlara ayrıldı. Öğrenciler 90 saniyelik bir süre içerisinde parkuru tamamlamak için çaba sarf etti. Zamana karşı yarışan öğrencilerin çabaları görülmeye değerdi.

        Robot turnuvasında parkuru en hızlı tamamlayan 5/A sınıfından Kerem Türkman birinci olurken, ikinci 6/A sınıfından Gökhan Damar, üçüncülüğü ise 6/B sınıfından Ömer Onur Çil elde etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler