Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        – Türkiye’de nüfusa oranla korona virüsü (Kovid19) vaka sayısında birinci sırada yer alan Samsun’da 5 bin personelin katılımıyla tematik genel denetim yapılacak.

        Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 612 Mart tarihleri arasındaki haritada 100 binde 458,53 vaka sayısıyla Türkiye'de ilk sırada yer alan Samsun'da denetimler sıklaştırılacak. Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, 1925 Mart tarihleri arasında korona virüsü kontrol almak ve yayılım hızını düşürmek için genel tematik denetim yapılacağını ifade ederek, “İçişleri Bakanlığımızın haftalık tematik denetimler konulu genelgesi doğrultusunda, bugünden itibaren ilimizde 5 bin denetim personelinin katılımıyla bir haftalık konu bazlı tematik genel denetim gerçekleştirilecek olup, günlere göre denetlenecek alanlar şu şekilde olacaktır. Korona virüsü haritasında kırmızı kategoride çok yüksek riskli şehirler arasında bulunan ilimizin görünümünü maviye döndürmek, ancak kurallara tavizsiz riayet etmemizle mümkün olacaktır. Lütfen, bu süreçte temizlik, maske ve mesafe kurallarına uymanın yanı sıra eşdost, akraba, hasta ve taziye gibi ziyaretlerini de bir süre daha erteleyelim, zorunlu olmadıkça evimizden dışarıya çıkmayalım” dedi.

        Haftalık tematik denetimler kapsamında yeme içme yerleri, düğün ve nikah salonları, toplu ulaşım araçları, cadde, sokak, sahil, meydan, AVM’ler, oteller, okulları, berberler, şans oyunları bayileri, OSB’ler, spor tesisleri ve dernek lokali gibi umuma açık yerlerde denetim yapılacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler