Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Samsun’da son 24 saatte merkezde metre kareye 31,8 kg yağış düştü, debileri yükselen dereler coştu.

        Türkiye genelinde etkili olan yağışlar Samsun’da da etkisini gösterdi. Son 24 saatte iç kesimlerde kar ve karla karışık yağmur, kıyı kesimlerde ise kar şeklinde düşen yağışlar barajların da belli oranda dolmasına neden oldu. Samsun’da en fazla yağış metre kareye 48 kg ile Yakakent ilçesine düşerken, şehir merkezine ise metre kareye 31,8 kg yağış düştü. Yağışlar dolasıyla il merkezi ve ilçelerdeki derelerin su seviyesi yükselirken, debisi de arttı. Barajların doluluk oranı da arttı. Şehir merkezinde bulunan İlkadım ilçesi ile Atakum Belediyesi'ni ayıran yılın büyük bölümü kuru olan Kürtün Deresi'nde de yağışlar dolayısıyla su seviyesi gözle görülür bir şekilde arttı.

        Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü hava tahmin uzmanlarının verdiği bilgide, “Samsun’da pazar gününe kadar yağışlar aralıklı olarak devam edecek. Sıcaklıkta önemli bir değişiklik yok. Son 24 saatte Samsun merkeze metre kareye 31,8 kg yağış düştü. En fazla yağış metre kareye 48 kg ile Yakakent ilçesine düştü. Alaçam’da metre kareye 41, Asarcık’ta ise metre kareye 33 kg yağış düştü. Pazar gününe kadar devam edecek yağışların iç kesimlerde kar ve karla karışık yağmur, kıyı kesimlerde ise yağmur şeklinde olmasını bekliyoruz. Pazar gününe kadar Samsun’da maksimum sıcaklıklar 810 derece arasında olacak. En düşük sıcaklıklar ise 14 derece arasında olacak” denildi.

        Samsun’da yağışların pazar gününe kadar aralıklı olarak devam edeceği belirtildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler