Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çarşamba Devlet Hastanesi’nde prostat kanserinin erken tanısında ve tedavisinde büyük önem taşıyan transrektal iğne biyopsisi işlemine başlandı.

        Çarşamba Devlet Hastanesi tarafından yapılan bilgilendirmede, “Hastanemiz tıbbi cihaz envanterine eklenen ve ilçe hastanelerinde ilk olan transrektal USG cihazımız ile prostat kanserinin erken tanı ve tedavisinde çok önemli olan transrektal iğne biyopsisi işlemi üroloji kliniğimizde yapılmaya başlanmıştır. Hastanemiz üroloji kliniği hekimleri Opr. Dr. Gürcan Kitirci, Opr. Dr. Aykut Sırtbaş ve Opr. Dr. M. Latif Özbek tarafından kliniğimizde uygulanmaya başlanan transrektal USG biyopsi işlemi ile her 7 erkekte bir sıklıkta görülen prostat kanserinin erken tanısının konulması, kanser cerrahisi ve takibi işlemleri hastalarımızın OMÜ Tıp Fakültesi veya Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine gitmelerine gerek kalmadan hastanemizde gerçekleştirilmektedir” ifadelerine yer verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler