Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        – Samsun’da yapılan dinamik denetimlerde tedbirlere uymayan 2 işletmeye uyarı cezası verilirken, 1 işletme hakkında da suç duyurusunda bulunuldu.

        Korona virüsün pik yaptığı Samsun’da salgının yayılım hızını düşürmek için denetimler sürüyor. Dinamik denetim modeli çerçevesindeki tematik denetimler kapsamında 17 ilçede birçok denetim gerçekleştirildi. Yapılan faaliyetler hakkında Samsun Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        “Dinamik denetim modeli çerçevesindeki tematik denetimler kapsamında 17 ilçemizde kaymakamlarımızın başkanlığında bugün 122 yönetici ve 224 ekiple bin 807 adet lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı, dernek lokali, kıraathane, çay bahçesi gibi umuma açık her türlü yemeiçme işyeri ile 73 bin 747 kişi (HES Kodu sorgulamaları dahil) denetlenmiştir. Yapılan denetimlerde açık ve kapalı alanlarda yüzde 50 mesafeye uygun olarak oturma düzeni hazırlayıp asmayan işyeri sayısının 25 olduğu, 1 işyerinin ise salgınla mücadelede diğer alınması gereken tedbirlere uymadığı tespit edilmiştir. 2 işletmeye uyarı cezası verilmiş olup, 1 işletme hakkında da suç duyurusunda bulunulmuştur.”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler