Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Samsun'da şehir merkezinde bir aydınlatma direğine oğul veren arılara İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri müdahale etti.

        İlkadım’da yüzlerce arı şehir merkezine indi. Kraliçe arıyı takip eden arılar şehir merkezindeki bir levha direğine yuva yaptı. Bunu gören vatandaşlar Alo 153 hattını arayarak yardım talebinde bulundu. Gelen çağrı doğrultusunda İstasyon Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’ne gelen zabıta ekipleri gördükleri manzara karşısında şoke oldu. Yuvanın çevresinde önlem alan ekipler oğul yapan bal arılarına korunaklı elbise kullanarak şekerli su yöntemi ile müdahale etti. Ekipler 2 saatlik bir uğraş sonunda arıları kovanlarına koydu. Arıların toplanmasının ardından çevre sakinleri ve esnaf rahat bir nefes aldı.

        “Olaya anında müdahale ettik”

        Sıkça görülmeyen bu durum hakkında açıklama yapan İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Şeref Sarı, "Arılar üreme mevsiminde. Arılar bu dönemde yeni arılar çıkartırlar. Kovanda arı sayısı artıyor ve yeni arılar koloni şeklinde ana arıyı takip ediyorlar. Kovandan kaçan bir ana arıyı takip eden arıların vatandaşlarımıza zarar vermemesi için İlkadım Belediyesi zabıta ekibi olarak müdahale ettik. Arıları bulunduğu yerden kovana aldık" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler