Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Samsung diğer şirketlere de Exynos CPU satacak - Teknoloji Haberleri

        Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un akıllı telefon piyasasını domine ettiği bilinen bir gerçek. Alt, orta ve üst segment telefon modelleriyle her kesime hitap edebilen teknoloji devinin yeni hedefi ise, diğer akıllı telefon üreticilerine kendi ürettiği Exynos CPU'yu pazarlayabilmek.

        Mobil işlemci yonga seti konusunda sektörün lideri tartışmasız Qualcomm. Bu şirketi ise Apple ve MediaTek takip ediyor. Samsung ise ancak dördüncü sıradan kendine yer bulabilmiş durumda. Bu sıralamayı değiştirmek isteyen Samsung'un hedefinde ise MediaTek'in müşteri kitlesi var.

        Çoğunlukla orta segment telefonlar için yonga seti üreten MediaTek'in payına göz diken Samsung, hedef kitlesi olarak orta segment telefon üreticilerini seçmiş. Samsung'un ilk etapta hangi şirketlerle çalışacağı konusunda şu an için bir netlik yok. Bununla birlikte Apple ve Huawei'nin kendi yonga setlerini üretmeleri nedeniyle bu iki firmadan iş alamayacağı neredeyse kesin gibi. İşte bu nedenle Güney Koreli teknoloji devinin radarında, kendi mobil işlemcisini geliştiremeyen akıllı telefon üreticileri olacak.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ