Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi dekanı ve aynı zamanda Botanik Anabilim Dalı Başkanı olan Prof. Dr. Hasan Akan, Malezya’da düzenlenen uluslararası konferansa bir bildiri ile katıldı.

        Malezya’nın Langkawi adasında düzenlenen konferansa Türkiye’den de Prof. Hasan Akan katıldı. Konferansa ev sahipliğini Universiti Sains Malaysia (USM) üstlendi. Konferansın ana teması “Yerel Geleneklerdeki Bitkilerin Bilim ve İslami ilimler ışığında değerlendirilmesi” oldu. Konuyla alakalı bir konuşma yapan Prof. Akan “Kuran’da adı geçen bitkilerin önemi ve bilimsel açıdan değerlendirilmesi” hususunda bir tebliği sundu. Akan, konuşmasında, “Bitkiler, en eski çağlardan beri insanoğlu için hem besin, hem de hastalıklar için şifa kaynağı olagelmiştir. Şu anda yeni ilaç adayı moleküllerin araştırılma ve geliştirilme çalışmalarında da, özellikle tıbbî bitkiler en önemli tabii kaynaklardan biridir. Yüce kitabımız Kuranı Kerim’de de hem besin, hem de şifa amacıyla kullanılan bitkilerden bahsedilen birçok ayet bulunmaktadır. Birçok bilim adamı için bitkiler birer iham kaynağıdır” dedi.

        Prof. Dr. Akan konuşmasının devamında, "Kuranı Kerim’de bahsi çok geçen bitki türlerinden özellikle tıbbı amaçla kullanılanlar arasında bulunan hurma, zeytin, nar, incir ve üzümün fitokimyasal içerikleri ve farmakolojik etkileri hakkında son yıllardaki bilimsel literatür ile de desteklendiğini görmekteyiz. Kuranı Kerim’de de sağlığa faydalı özelliklerine atıfta bulunulan bu bitki türleri tıbbi özelliklerinin yanı sıra, aynı zamanda insan sağlığı için çok faydalı besinlerdir" ifadelerini kullandı.

        Bilimsel etkinliklerin ardından Langkawi adasında bulunan balta girmemiş tropikal ormanlarda uygulamalı bir botanik gezisi ve botanik bahçelerinin gezilmesi ile kongre son buldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler