Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, (DHA)ŞANLIURFA merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda, telefonla aradıkları vatandaşları, kendilerini polis veya savcı olarak tanıtıp, banka hesaplarının terör örgütlerinin eline geçtiği yalanıyla dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 49 kişiden 34´ü tutuklandı.  

        Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, telefon dolandırıcılarına yönelik çalışma başlattı. Ekiplerin yaptığı teknik takip ve istihbarat çalışmasıyla şüphelilerin kimlikleri tespit edildi. Şanlıurfa, İstanbul, Eskişehir, Bursa, Antalya, Kırşehir, Batman, Muğla ve Yalova'da eş zamanlı olarak 30 adrese düzenlenen baskında, 49 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, altın, para ve dolandırıcılık olaylarında kullanılan çok sayıda dijital materyale el konuldu. Aradıkları kişileri, kimlik bilgilerinin FETÖ veya PKK terör örgütlerinin eline geçtiği yalanıyla korkutup dolandırdığı belirlenen şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Emniyette ifadeleri alınan şüphelilerin 23 ilde 44 ayrı dolandırıcılık olaylarına karıştıkları ve tuzaklarına düşürdükleri vatandaşları 4 milyon 613 bin 750 lira zarara uğrattıkları tespit edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 34'ü tutuklanırken, 15'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        DHA-Güvenlik Türkiye-Şanlıurfa Ali LEYLAK

        2020-09-29 13:25:03

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler