Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, (DHA) ŞANLIURFA'nın Halfeti ilçesinde Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Er Müslüm Altıntaş adına bir sosyal tesis ile taziye evi açılışına telefonla bağlanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya şehidin babası Müslüm Altıntaş "Bu bayrakta çok şükür kanım döküldü, bu topraklarda kanım var ya, bu şeref bana yeterli" dedi.

        Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Er Müslüm Altıntaş adına Halfeti´de bir sosyal tesis ile taziye evi açıldı. Argıl Mahallesi'ndeki tesisin açılışına Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, Belediye Başkanı Şeref Albayrak, İlçe Kaymakamı Coşkun Doğan, şehidin babası Şevket Altıntaş, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Açılış öncesi Gara şehidinin babası Şevket Altıntaş ile telefonla görüşen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Altıntaş ailesine taziye dileklerinde bulunarak, "Öncelikle Gara Şehitlerimiz başta olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Allah onlardan razı olsun. 11 şehidimizin bizim için ayrı bir kıymeti var. Şevket abimiz de hakikaten bizim için büyük bir kıymet teşkil ediyor" dedi.

        'BU BAYRAKTA KANIM VAR, BU GURUR BANA YETER'

        Şehit babası Şevket Altıntaş ise gururlu olduğunu belirterek, "Bu bayrakta çok şükür kanım döküldü, bu topraklarda kanım var ya, bu şeref bana yeterli. Bize siz lazımsınız. Bunu ben daha önce de size söyledim. Siz dik durun, bize yeter" ifadelerini kullandı.

        Konuşmanın ardından Şehit Müslüm Altıntaş Sosyal Tesisi'nin açılışı gerçekleştirildi. Şehit babası Şevket Altıntaş, program sonrası kendi yazdığı "Diyarbakır Annelerinden Dünyaya" isimli kitabını imzalayarak katılımcılara hediye etti.

        DHA-Genel Türkiye-Şanlıurfa Ali LEYLAK

        2021-04-07 17:54:50

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler