Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün Şanlıurfa gençliği ve geleceği için vizyon projelerinden biri olan “Şanlıurfa Bilim Merkezi” projesinde çalışmalar sürdürülüyor.

        Bilimin güneşinin bu topraklarda doğduğu ve dünyaya ilham olduğu bilinen Şanlıurfa’da gençlerin bilime olan ilgisini artırmak, bilimsel çalışmalara katkı sağlamak, Şanlıurfa’da bilim insanları yetişmesini sağlamak amacıyla Şanlıurfa Bilim Merkezi inşaat alanında kazı çalışmaları devam ediyor.

        Köklü tarihinde birçok kültür ve medeniyete ev sahipliği yapan Şanlıurfa’da, TÜBİTAK’ın destekleriyle bilim ve teknoloji alanında da önemli adımlar atılıyor. İhale işlemleri tamamlanan Şanlıurfa Bilim Merkezinin yapılacağı alanda iş makineleri hummalı bir şekilde çalışıyor.

        Tarihin ilk bilim merkezlerinden olan Şanlıurfa, Bilim Merkezi’nin tamamlanmasıyla birlikte gelecekte de bu özelliğiyle anılacak ve bir bilim yuvası haline gelecek. Çocukların kendilerini, yeteneklerini keşfedebilecekleri, arge çalışmalarını yürütebilecekleri, deney ve araştırma yapabilecekleri modern bir tesise kavuşmuş olacaklar.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler