Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Sasa önlemleri nelerdir? Borsa duyurdu: Sasa tedbirleri nedir ve ne anlama geliyor? Sasa tedbir maddeleri hangileri? Belli oldu! - İş-Yaşam Haberleri
        1

        Borsada piyasa değeri en yüksek şirket haline gelen ve 321 milyon 440 liraya ulaşan Sasa'ya ilişkin borsada bazı tedbirler alındığı duyuruldu. Konuyla ilgili olarak borsadan yapılan açıklama ve ayrıntıları bir araya getirdik. İşte, detaylar...

        2

        BORSA, SASA'DA 2 ÖNLEM AÇIKLADI

        Yatırımcıların bu getiriyi görüp Sasa hissesine hücum ederken Borsa İstanbul, hisse oynaklığı önlemek için tedbir alma yoluna gitti. Borsa İstanbul, SASA hisseleriyle ilgili bir tedbiri devreye alırken, daha önce uyguladığı bir tedbiri de uzattı.

        3

        Borsa İstanbul'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya göre, Sasa Polyester Sanayi A.Ş. payında 7 Kasım 2022 tarihinden itibaren 1 ay süreyle "Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımı ile Emir Fiyat Kötüleştirmesinin Yasaklanması" tedbiri uygulanacak.

        4

        Tedbirin uygulanacağı son tarih 6 Aralık 2022 olarak açıklandı. Bunun yanında şirketin hisselerinde halihazırda uygulanmakta olan "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı" tedbiri de 6 Aralık 2022 tarihine (seans sonuna) kadar uzatıldı.

        5

        SASA BORSANIN EN DEĞERLİ ŞİRKETİ OLDU

        Sasa Polyester Sanayi A.Ş. piyasa değeri olarak 17 milyon 257 bin dolara ulaştı ve borsanın en değerli şirketi oldu.

        Haberi Hazırlayan: Mete Ertunç Sevilir

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ