Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sedat Şahin ve Burhanettin Saral davası Silivri'de yapılacak

        Suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Sedat Şahin ve Burhanettin Saral'ın da aralarında bulunduğu, 15'i tutuklu 74 kişinin suç örgütü kurmak ve adam öldürmek, adam öldürmeye teşebbüs suçlarından yargılandığı davanın 6 Ekim'de yapılacak duruşmanın, güvenlik gerekçesiyle İstanbul Çağlayan'dan alınıp 3 Kasım'da Silivri yapılmasına karar verildi.

        İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanık sayısı ve yakınlarının fazla olması, güvenlik gerekçesiyle 15'i tutuklu 74 sanıklı davanın Silivri 3. Nolu duruşma salonunda yapılmasını kararlaştırıldı. Mahkemenin kararı, cezaevine tutuklu bulunan sanıklara ve sanıkların avukatlarına tebliğ edildi.

        REKLAM

        ADLİYEDE GÖVDE GÖSTERİSİ OLMUŞTU

        Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayında 15 Eylül'de yapılan duruşmaya, salonun küçük olması nedeniyle sadece tutuklu sanıklar ile avukatların katılmasına izin verilmişti. Tutuksuz sanıklar ile yakınları salona alınmamıştı. Duruşma sonrasında da iki grubun yakınları arasında sözlü sataşma, ardından da kavga yaşanmıştı.

        Mahkemenin kararının ardından, adliye koridorlarında bulunun iki gruba ait kişiler birbirleriyle tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, adliyede bulunan gruplar polis ekipleri ile özel güvenliğin müdahalesiyle birbirinden uzaklaştırıldı.

        28 SANIK TAHLİYE EDİLMİŞTİ

        İstanbul 10. Ağır ceza mahkemesinde görülen davanın 8 Haziran'da yapılan ilk duruşmasında, Burhanettin Saral ile Sedat Şahin'in oğlu Serkan Şahin ile yeğeni Mehmet Şahin'in de aralarında bulunduğu 28 sanık tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ