Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Öne Çıkanlar 'Şehit Binbaşı Ali Faik Bey' sergisi açıldı

        Anafartalar Zaferi'nin 105'inci yıl dönümü nedeniyle bir tören düzenlendi. Sınırlı sayıda katılımla gerçekleştirilen Gelibolu Yarımadası'ndaki Conkbayırı'ndaki törende Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Avustralya Askeri Ateşesi Albay Richard Campbell, Birleşik Krallığı temsilen Albay Piers Strudwick ile Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

        .png
        .png
        REKLAM

        Daha sonra saygı duruşunda bulunulan törende, İstiklal Marşı okundu ve göndere Türk bayrağı çekildi. Eceabat İlçe Müftüsü Sinan Çetin'in okuduğu duanın ardından tören sona erdi.

        .png
        .png

        Anafartalar Zaferi'nin 105. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ayrıca Çanakkale Savaşı'nda şehit olan Binbaşı Ali Faik Bey'in kişisel eşyalarından oluşan 'Şehit Binbaşı Ali Faik Bey' sergisi açıldı.

        .png
        .png

        Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'ndeki açılışta, 'Şehit Binbaşı Ali Faik Bey' adlı belgesel gösterimi gerçekleştirildi. Gösterimin ardından Ali Faik Bey'in eşyalarının yer aldığı sergi izlenime sunuldu. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, törende yaptığı konuşmada, Çanakkale'nin çok müstesna topraklar olduğunu söyledi. "Vatanı vatan yapan, milleti millet yapan, bayrağı bayrak yapan bu coğrafyada binlerce yıldır varız" diyen Demircan, şöyle konuştu; "Ama bir kez daha burayı vatan yapan, bir kez daha şanlı bayrağımızla bu topraklarda varlığını hissettiren Çanakkale Savaşları'nı anlamadan, ulusal bütünlüğümüzü, toplumsal varlığımızı anlamamız, algılamamız mümkün değil. Dünyada her zaman bir itiş kakış var. Elbette barışı arzu ediyoruz. Ama günü geldiğinde vatanımızı da kimseye vermeyeceğimizi anlatmanın ruhunun yaşandığı bu mekanları koruyarak, yaşayarak ve en önemlisi burayı gençlerimize hissettirerek, yaşatarak, burada yaşanılanları anlatarak elbette."

        Ahmet Misbah Demircan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Kültür ve Turizm Bakanlığının bölgeye çok kıymet verdiğinin altını çizdi. Bu kapsamda bölgedeki yatırımların, yarımadanın gelişmesinde ve tanınmasında çok önemli rol oynadığını dile getiren Demircan, şunları kaydetti; "Bundan sonra burada ve vatanın dört bir tarafında sergilerle bütün evlatlarımıza burayı tanıtmamız lazım. Dünyanın öyle bir coğrafyasındayız ki çevremizde bize pozisyon alan, pusu kuran her zaman tehditlerle karşı karşıyayız. İşte güney cephelerimizde, sınırlarımızda yaşadığımız sıkıntılar. Demek ki her zaman uyanık, Çanakkale ruhunu içimizde yaşamayı vazife edinmemiz gereken bir coğrafyanın içerisindeyiz. Çanakkale, bizi her zaman bir arada tutacak en önemli tarihi değerimizdir."

        REKLAM
        .png
        .png
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ