Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Sektörel güven endeksleri arttı - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye İstatistik Kurumu, ocak ayına ilişkin sektörel güven endekslerini yayımladı.

        Buna göre, mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi Aralık 2017'de 96,2 iken, ocakta yüzde 6 artışla 102'ye yükseldi. Hizmet sektörü güven endeksindeki bu artış, son üç aylık dönemde iş durumunun iyileştiğini ve hizmetlere olan talebin arttığını değerlendiren ve gelecek üç aylık dönemde de talebin artmasını bekleyen girişim yöneticisi sayısının artmasından kaynaklandı.

        Hizmet sektöründe ocakta bir önceki aya göre, iş durumu, hizmetlere olan talep ve hizmetlere olan talep beklentisi endeksleri sırasıyla yüzde 8,5, yüzde 9,8 ve yüzde 0,6 arttı.

        REKLAM

        PERAKENDE TİCARET SEKTÖRÜ GÜCEN ENDEKSİ

        Mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksi, geçen yılın aralık ayında 100,6 iken ocakta yüzde 5,6 artarak 106,2 değerine çıktı. Perakende ticaret sektörü güven endeksindeki bu yükseliş, son üç aylık dönemde iş hacmi-satışların arttığını, mevcut mal stok seviyesinin mevsim normallerinin altında olduğunu değerlendiren ve gelecek üç aylık dönemde yine iş hacmi-satışların artacağını bekleyen girişim yöneticisi sayısının artmasından ileri geldi.

        Perakende ticaret sektöründe ocak ayında bir önceki aya göre, iş hacmi-satışlar endeksi yüzde 8,9, mevcut mal stok seviyesi endeksi yüzde 0,2 ve iş hacmi-satışlar beklentisi endeksi yüzde 7,8 artış gösterdi.

        İNŞAAT SEKTÖRÜ GÜVEN ENDEKSİ

        Geçen yıl aralıkta 81,6 seviyesinde bulunan mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi de ocakta yüzde 6,7'lik artışla 87 değerine yükseldi. İnşaat sektörü güven endeksindeki bu artış, alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyini mevsim normalinin üzerinde değerlendiren ve gelecek üç aylık dönemde toplam çalışan sayısında artış bekleyen girişim yöneticisi sayısının artmasından kaynaklandı.

        İnşaat sektöründe bir önceki aya göre, alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi ve toplam çalışan sayısı beklentisi endeksleri sırasıyla yüzde 15,9 ve yüzde 0,4 arttı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ