Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Selena Gomez: Bu işin büyümesini durdurun! - Magazin haberleri
        1

        Ünlü şarkıcı Selena Gomez, Facebook, Twitter ve Google gibi sosyal medya platformlarını "rahatsız edici hisleri ve yanlış bilgilendirmeyi" yayarak ABD’nin başkenti Washington’daki Kongre binası işgalini körüklemekle itham etti.

        2

        Gomez, platformların CEO'larını hedef alarak Washington’da şiddet eylemlerine yol açan nefreti yaymakla suçladı.

        28 yaşındaki şarkıcı, sosyal medyada yanlış bilgilerin yayılmasını durdurmak için daha fazla şey yapmaları gerektiğini söyledi.

        3

        "BU İŞİN BÜYÜMESİNİ ENGELLEYİN"

        Selena Gomez, "Bugün yaşananlar, insanların kalplerindeki nefretle sosyal medya platformlarını kullanmalarına izin vermelerinin sonucu" diyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü:

        Facebook, Instagram, Twitter, Google, Mark Zuckerberg, Sheryl Sandberg, Jack Dorsey, Sundar Pichai, Susan Wojcicki; bugün Amerikan halkını hayal kırıklığına uğrattınız. Bu işin büyümesini engellemenizi umuyorum.

        4

        Kongre Binası'nın Trump yanlıları tarafından işgal edilmesi ve dört kişinin hayatını kaybetmesi üzerine, Facebook, Donald Trump'a, işgale yönelik paylaşımları nedeniyle 24 saat boyunca paylaşım engeli koyduğunu belirtti.

        Facebook'a ait diğer paylaşım sitesi Instagram da Trump'ın hesabının 24 saat kilitlendiğini duyurdu.

        5

        Facebook ve Twitter, Kongre baskını sonrası Trump'ın bazı paylaşımlarını gerginliği tırmandırma riski taşıdığı gerekçesiyle kaldırmıştı.

        Twitter daha sonra Trump'a 12 saat engelleme getirildiğini açıklamıştı.

        6

        "BUGÜNÜ SONSUZA KADAR HATIRLAYIN"

        Trump, Twitter hesabından taraftarlarına "itidal" çağrısında bulunurken, "Bugünü de sonsuza kadar hatırlayın" şeklinde ifadeler kullanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ