Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Selena Gomez'den 10 milyon dolarlık dava - Magazin haberleri
        1

        Selena Gomez, daha önce bir dergiye verdiği poza benzer bir çizimi kendisinden izinsiz kullanan Çin merkezli oyun şirketine 10 milyon dolarlık (yaklaşık 70 milyon TL) dava açtı.

        2

        Variety’de yer alan habere göre; söz davalı olan oyun kullanıcılarına sanal ünlülerle sanal alışverişe çıkma şansı veriyor.

        3

        Oyunun açıklamasında, “En güzel model ve ünlülerle; Kardashian, Gigi, Beyonce, Taylor ve daha fazla ismin benzerleriyle etkileşime geç, birçoğu sana uğrayıp moda tavsiyelerini alacak!” ifadeleri yer alıyor.

        4

        Gomez oyundaki karakterlerden birinin açıkça kendisine benzediğini ve herhangi bir mobil oyunda benzerinin kullanılmasına izin veren bir anlaşma yapmadığını iddia etti.

        5

        Dava dilekçesinde Gomez'in gençlik için bir rol model olarak hedeflerini ve imajını geliştirecek şekilde tüm iş fırsatlarını dikkatlice değerlendirdiği ifade edildi.

        6

        Gomez, oyunun Çin merkezli satıcısı Guangzhou Feidong Software Technology Co. ve oyunun telif haklarını elinde bulunduran Britanya merkezli MutantBox Interactive Limited’i dava etti.