Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Selena Gomez: Güzellik standartları akıl sağlığımı bozdu - Magazin haberleri
        1

        Amerikalı oyuncu ve şarkıcı Selena Gomez, samimi açıklamalarda bulundu. Hakkında bilinmeyenleri anlatan Gomez, gerçekçi olmayan mükemmellik standartlarının akıl sağlığını bozduğunu ifade etti.

        2

        Selena Gomez, bir yandan bipolar bozukluk ve kelebek hastalığıyla (lupus) boğuşurken, diğer yandan da üçüncü albümü "Rare"in ismini taşıyan kendi güzellik markasını oluşturdu.

        Kozmetik markası bulunan sanatçının ürünlerinin internet sitesinde, "Selena Gomez'in yarattığı marka, gerçekçi olmayan mükemmellik standartlarına karşı duruyor" ifadeleri yer alıyor.

        3

        "BASKIYI ORTADAN KALDIRMAK İSTEDİM"

        Mirror'ın haberine göre; Ayrıca Gomez, esasen güzellik ve akıl sağlığına dair yapılan konuşmaların arasında "güçlü bir bağ" olduğunu keşfettiğini de aktardı.

        Selena Gomez, verdiği röportajda, "Toplum bize sürekli olarak yeterli olmadığımızı söylüyor, bu yüzden bu baskıyı ortadan kaldırmak ve tartışmayı değiştirmek için bir marka oluşturmak istedim. Bu markayla amacım gerçekçi olmayan güzellik standartlarını yıkmak. Kişisel deneyimlerimden bu imkânsız güzellik standartlarının zihinsel sağlığımı çok fazla etkilediğini gördüm ve aynı şekilde hisseden birçok kişi tanıyorum" ifadelerini kullandı.

        4

        Ünlü şarkıcı, internetin de kişinin huzurunu ve akıl sağlığını olumsuz etkileyebileceğini belirtti. Gomez'e göre; sosyal medyaya belli dönemlerde ara vermek sağlıklı bir çözüm.

        5

        "BİPOLAR OLDUĞUMU ÖĞRENDİM" DEMİŞTİ

        Öte yandan Selena Gomez, geçtiğimiz sene hayranlarını şoke eden bir itirafta bulunmuştu. Sosyal medyada şarkıcı Miley Cyrus ile birlikte canlı yayın yapan Gomez, kendisine bir kısa süre önce bipolar teşhisi koyulduğunu söylemişti.

        Selena Gomez, hastalığını öğrendiğindeki duygularını, "Hem dehşete düştüm hem de rahatladım. Sonunda neden yıllardır depresyon ve anksiyete ile mücadele ettiğimi öğrendim" diye ifade etmişti.

        6

        BİPOLAR BOZUKLUK NEDİR?

        İki uçlu duygudurum bozukluğu olarak da adlandırılan bipolar bozukluk, kişinin sürekli düzensiz depresyona, çöküşlere kısaca ani duygu değişim durumları yaşamasıdır.

        Tüm dünyada 50 kişiden birinde vardır. Bipolar bozukluğu olan kişi, sürekli farklı duygulanım ve mani haller içerisinde olur. Bu durum depresyona, çöküşlere ve aralarda düzelen duygu durumları yaşar. Kişilere göre belirtiler değişebilmektedir.

        Bipolar bozukluk genlerden de geçmektedir bu hastalığı olan kişilerin ailesinde mutlaka bir depresyon vakası görülmektedir. Ancak genlerle ilgili tam net bir bilgi oluşturulmamıştır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ