Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Selena Gomez'in zihin sağlığı yatırımı - Magazin haberleri
        1

        2017 yılında lupus hastalığı nedeniyle böbrek nakli ameliyatı geçiren Selena Gomez, son beş yıldır zihin sağlığıyla ilgili yaptığı açıklamalar sonrası bu alanda aktivist olarak görülüyordu.

        2

        Gerçekçi olmayan mükemmellik standartlarının akıl sağlığını etkilediğini ve sosyal medyanın sahte olduğunu 29 yaşındaki şarkıcı, yeni bir yatırım kararı aldı.

        Selena Gomez, zihin sağlığı üzerine bir medya şirketi kurmak için kolları sıvadı. Şirketin adı ise Wonder Mind olacak.

        3

        "AMACIM GERÇEKÇİ OLMAYAN GÜZELLİK STANDARTLARINI YIKMAK"

        Selena Gomez, daha önce verdiği röportajda, "Toplum bize sürekli olarak yeterli olmadığımızı söylüyor. Amacım gerçekçi olmayan güzellik standartlarını yıkmak. Kişisel deneyimlerimden bu imkânsız güzellik standartlarının zihinsel sağlığımı çok fazla etkilediğini gördüm ve aynı şekilde hisseden birçok kişi tanıyorum" ifadelerini kullanmıştı. Gomez aynı nedenle zaman zaman sosyal medya hesaplarını kapatma kararı alıyor.

        4

        HAYATA DÖNDÜ

        Öte yandan Gomez'in, lupus hastalığı nedeniyle bir böbreği iflas etmişti. Dünyaca ünlü şarkıcı, 2017 yılında arkadaşı Francia Raisa'dan kendisine böbrek nakli yapılarak hayata dönmüştü.

        5

        "BANA EŞSİZ BİR HEDİYE VERDİN"

        Ameliyat olacağını hayranlarından gizleyen Gomez, operasyon sonrası hastanede arkadaşı ile çekilen pozunu yayınlayarak "Güzel arkadaşım Francia Raisa, bana eşsiz benzersiz bir hediye verdi. Seni çok seviyorum kardeşim." notunu düşerek Raisa ve tüm hastane personeline teşekkür etmişti.

        6

        LUPUS HASTALIĞI NEDİR?

        Lupus (SLE),öncelikle 15-45 yaş arasındaki kadınlarında görülen, ana özellikleri burun sırtından yanaklarına doğru uzayan, güneşe maruz kalmakla artan, kızarıklık; eklemlerde ağrı şişme; ateş, kilo kaybı; böbrek tutulumu; akciğer beyin kalp; kemik iliği gibi birçok organı etkileyebilen önemli bir hastalıktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ