Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Şenol Güneş'e duygusal veda! Beşiktaş'ta Şenol Güneş dönemi sona erdi! - Beşiktaş Haberleri
        1

        Beşiktaş'ta 4 yıl süren Şenol Güneş dönemi resmen sona erdi! Siyah-beyazlılar, Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Kasımpaşa'yı 3-2 mağlup ederken Şenol Güneş, Beşiktaş taraftarına 3 puanla veda etti.

        2

        Siyah-beyazlı taraftarlar, maçın son dakikalarında Şenol Güneş lehine tezahüratta bulundu.

        3

        Taraftarlar, maçın bitmesinin ardından tezahüratlarını tekrarladı ve Güneş'i alkışlarla uğurladı.

        4

        Siyah-beyazlılar, soyunma odasına giden takımlarını ısrarla tribüne çağırdı. Taraftarların ısrarlı bekleyişi sonrası oyuncular sahaya dönerek tribünleri selamladı. Taraftarlar, alkışlarla oyunculara moral verdi.

        5

        Oyuncuların ardından Şenol Güneş de sahaya döndü ve taraftarları selamladı. Futbolcular, teknik direktör Güneş'i havaya attı.

        6

        Güneş, oyuncularla her tribünün önüne giderek taraftarlara sezonun son üçlüsünü de çektirdi.

        7

        ÖNEMLİ BAŞARILAR YAŞATTI!

        Sezon içinde A Milli Takım teknik direktörlüğüne getirilen ve Kasımpaşa karşılaşmasıyla Beşiktaş'taki kariyerini tamamlayan Güneş, 4 yıllık siyah-beyazlı döneminde önemli başarılar elde etti.

        8

        Güneş, 2015-2016 sezonu başında göreve geldiği Beşiktaş'ta Süper Lig'deki şampiyonlukların yanı sıra Avrupa'da da önemli başarılara imza attı.

        9

        Siyah-beyazlı ekip, Güneş dönemindeki 4 sezonda 199 resmi maçta 117 galibiyet, 46 beraberlik ve 36 yenilgi aldı. Söz konusu 199 karşılaşmada 404 gol atan Beşiktaş, kalesinde ise 283 gol gördü.

        10

        Siyah-beyazlı takım, Güneş'in teknik direktörlüğünde 2017-2018 sezonundaki Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'ye 3-0 hükmen de yenildi.

        11

        2016-2017 sezonunda Süper Kupa'da Galatasaray ile karşılaşan Beşiktaş, 120 dakikası 1-1 berabere biten karşılaşmada rakibine penaltı atışları sonucunda mağlup oldu.

        12

        İLK İKİ SEZONDA İKİ ŞAMPİYONLUK!

        Şenol Güneş, Beşiktaş'ta görev yaptığı ilk sezonda takımı şampiyonluğa taşımayı başardı.

        13

        Siyah-beyazlı takım, 2015-2016 sezonunda 79 puan toplayarak Güneş yönetimindeki ilk şampiyonluğunu aldı.

        14

        Beşiktaş, Güneş'in teknik direktörlüğünde ikinci sezonda da şampiyonluğu rakiplerine kaptırmadı ve 2016-2017'de bu sefer 77 puanla mutlu sona ulaştı.

        15

        SON İKİ SEZONDA İŞLER KÖTÜ GİTTİ!

        Güneş ve siyah-beyazlı takım için şampiyonluktan sonraki iki Süper Lig sezonunda işler istendiği gitmedi.

        16

        Beşiktaş, Güneş yönetimindeki 2017-2018 sezonunda 71 puan toplayabildi ve 4. sırada kaldı.

        17

        Bu sezon Süper Lig'in 30. haftasına kadar zirve mücadelesinin içinde olan Güneş teknik direktörlüğündeki Beşiktaş, 31. haftada Galatasaray'a 2-0 yenilerek umutlarını tüketti.

        18

        Siyah-beyazlı ekip, 34. haftadaki maçta Kasımpaşa'yı yenmesine rağmen 65 puanla Güneş dönemindeki en düşük puanda kaldı.

        19

        ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE TARİHİ BAŞARI!

        Siyah-beyazlı ekip, Avrupa'daki en büyük başarısını ise Güneş döneminde yaşadı.

        20

        Geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Beşiktaş, sadece kulüp tarihinin değil Türk futbol tarihinin de en önemli başarılarına imza attı.

        21

        Grup mücadelesinde 4 galibiyet ve 2 beraberlikle 14 puan toplayan siyah-beyazlı ekip, Türk takımları adına Şampiyonlar Ligi'nde en yüksek puana ulaşan ekip oldu. Gruptan namağlup lider ilk çıkan Türk ekibi unvanını da Güneş'in teknik direktörlüğünde alan Beşiktaş, attığı 11 golle de gol rekorunu da eline geçirdi.

        22

        AVRUPA'DA İLKLERİN SAHİBİ OLDU!

        Güneş, Beşiktaş'ta farklı alanlarda da ilkleri yaşattı.

        23

        2016-2017'de Napoli'yi yenerek Avrupa'da ilk kez bir İtalyan ekibini mağlup eden siyah-beyazlılar, geçen sezon ise Leipzig'e üstünlük kurarak ilk kez bir Alman temsilcisini mağlup etti.

        24

        İstanbul'da rakibini yenerek bunu başaran Beşiktaş, deplasmandaki karşılaşmayı da kazanarak bu ülke ekiplerine dış sahada ilk kez üstünlük sağladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ