Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Serdar Ali Çelikler yazdı: Bu kez de "ninni taktiği" Fenerbahçe Haberleri - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Fenerbahçe önde baskıya, tempoya alıştırdı. Düşük tempolu maç olunca Fenerliler'in aklına Konya mağlubiyeti geliyor. Ama o maç uyuşukluktu bu maçtaki bilinçli tercih. Jesus, Ankaragücü gibi atletik, presten çıkabilecek ve Sowe gibi etkili ve dönebilen bir santraforu olan takıma karşı tam aksi bir plan kurdu. "Ninni taktiği.."

        2

        Hele hele maçın başında 1-0'ı bulunca bu sefer ASLEN BİR SAVUNMA UNSURU OLAN AMA BİZİM BAZI HOCALARIMIZ TARAFINDAN 'OYUN' ZANNEDİLEN düşük hızlı pas oyununa döndü.

        3

        Ankaragücü'nün atletizmini kullanacak alan ve hız bulamadı. Pardon buldular. 2 kez 2 santradan sonraki düşük konsantre anında. Bu iki ofsayt ile kesilen akın dışında Emre Kılıç'ın yarattığı bir hücum girişimi oldu o kadar.

        4

        Devreye 2-0 önde ama tedirgin giren Fenerbahçe beIN yorumcularının beklentilerinim aksine 2. devreye daha dilkatli ve ilk yarıda yüzde 60-70 yapabildiği ninni taktiğini tam yaptı. Bir tek Beridze çaprazda pozisyon buldu, Altay bu kez gereksiz kayıp penaltı yaptırmadı.

        5

        Bu yana geriye düşük tempolu uyutma taktiği esnasında Valencia ve Pedro ile net pozisyonlar bulan yine Fenerbahçe idi. Ömer Erdoğan ne yaptıysa, hangi oyuncuyu içeri attıysa da takımını canlandıramadı çünkü oyunu - tempoyu öldüren Fenerbahçe artık 5-4-1'e dönmüştü.

        6

        Bu kadar git gel, yolculuk, yorgunluk, eksiklik yaşanılan dönemde Jesus'un "Çok da koşup yorulmayalım. Bu maçı bir şekilde geçelim" taktiği başarılı oldu. Çok önemli 3 puandır. Bu oyunu da oynayabildiğini göstermesi de artıdır.

        7

        Luan Peres ve Arao'nun dönüşü de artık elzemdir. Gökhan Akkan'ın yediği İrfan'a yazan gol de bir kez daha göstermiştir ki Fenerbahçe'nin negatif kaderi dönüyor. Çakraları açılıyor. Çünkü o Allah'ın belası vasatizm gömleği yırtılıyor.

        8

        Bu yol doğru yol. Bu yolda devam edildiği müddetçe şans daha da fazla yardım edecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ