Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Serdar Sitoci'nin katil zanlısı yakalandı

        İstanbul Ataköy'de 23 Ocak günü sabah sporu yaparken cinayete kurban giden eczacı Kemal Sitoçi'yi öldürten çete çökertildi. Operasyonda Sitoçi'yi öldüren tetikçinin de aralarında bulunduğu 31 çete üyesi gözaltına alınırken, 15 silah, 2 kılıç ve 2 çelik yelek ele geçirildi.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Nihat Uludağ'ın aktardığı bilgilere göre, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Alaattin Saral'ın cezaevi arkadaşı ve aynı zamanda adamı olan Fatih İ. ve çetesine yönelik teknik takip çalışması başlattı. Çeteye yönelik yapılan fiziki takipler sırasında ara operasyonlar yapılarak çeteden 15 ruhsatsız silah ele geçirildi. Liderliğini Fatih İ.'nin yaptığı çeteye yönelik Bahçelievler, Bakırköy ve Beşiktaş'ta operasyon düzenlendi. Aralarında Fatih İ.'nin de bulunduğu 31 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 9 adet tabanca, 6 adet av tüfeği, 2 adet kılıç, 733 adet mermi, 260 adet kuru sıkı tabanca mermisi, 38 adet av tüfeği kartuşu, 2 adet çelik yelek, 14 gram uyuşturucu ve tarihi eser niteliğinde objeler ele geçirildi.

        KORKULU RÜYA OLMUŞLAR

        Çete üyelerinin, borcu olmadığı halde esnaf ve işadamlarına baskı oluşturarak haraç aldıkları, haraç vermeyenleri de darp edip, silahla yaraladıkları tespit edildi. Çete üyelerinin, darp ve silahlı yaralama eylemleri güvenlik kameraları tarafından da tespit edildi.

        SİTOÇİ'NİN KATİL ZANLISI YAKALANDI

        Çetenin suç dosyası oldukça kabarık çıktı. Bakırköy Ataköy'de 23 Ocak günü sabah sporu yapan eczacı Kemal Sitoçi'nin silahla öldürülmesi, 5 ayrı silahla yaralama, 3 ayrı yağma, 1 kişinin kaçırılması, 6 ayrı yağma amaçlı tehdit, 3 tehdit ve 3 yağma teşebbüsü olayı aydınlatıldı. Eczacı Kemal Sitoçi'yi öldüren tetikçi S.S.'nin çete adına Beyoğlu'nda bir kişinin vurularak ağır yaralanması eyleminde ateş açarken görüntüleri de tespit edildi. Tetikçi olayla ilgisinin bulunmadığını iddia ederken, cinayetin görgü tanığının, S.S.'yi teşhis ettiği bildirildi. Tetikçi de gözaltına alınanlar arasında bulunuyor.

        KÖPEĞİ ISIRMIŞ

        Çete lideri Fatih İ. sorgusunda lakabıyla ilgili şunları söyledi: "Bu lakaptan ben de hiç hoşlanmıyorum, ancak ben daha küçük çocukken beni köpek kovaladı. Ben de sinirlenerek dönüp beni kovalayan köpeği ısırdım. Bu olay dilden dile anlatıldı. Bu olay nedeniyle bana 'Köpek Fatih' ismini taktılar"

        Polisteki işlemlerinin ardından Fatih İ.'nin de aralarında bulunan 31 çete üyesi adliyeye sevk edildi. Soruşturma kapsamında Alaattin Saral hakkında da gözaltı kararı olduğu ancak henüz yakalanamadığı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ