Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SGK son dakika! Emekli maaşları erken ödenecek! İşte o tarihler

        Emekli maaşlgünleri Kurban Bayramı'na denk gelen vatandaşlar maaşlarının erken yatıp yatmayacağını merak ediyordu. SosyalGüvenlik Kurumu(SGK) açıkladı! İşte beklenen o açıklama...

        EMEKLİ MAAŞLARI ERKEN YATACAK!

        Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığınca ödeme günleriKurban Bayramıtatiline rastlayan, emekli ve hak sahiplerinin gelir ve aylıklarının 18 Ağustos'tan itibaren ATM'lerden, 20 Ağustos'ta da bankalardan ödeneceğini bildirdi.

        SGK'den yapılan açıklamada, emekli ve hak sahiplerinin Kurban Bayramı tatiline rastlayan günlerdeki gelir ve aylık ödemelerinin öne alınacağı belirtildi.

        Açıklamada, "Ödeme günleri Kurban Bayramı tatiline rastlayan, emekli ve hak sahiplerinin gelir ve aylıkları, 18 Ağustos'tan itibaren bankamatiklerden, 20 Ağustos'ta bankalardan ödenecek" ifadesi kullanıldı.

        REKLAM

        SİVAS'TA EMEKLİLERE ÇAY 50 KURUŞ

        SİVAS Belediyesi tarafından orta yaş ve üzeri vatandaşlar için yapılanEmekliler Kültür ve Çay Evi düzenlenen törenle açıldı.Emeklilerin oturup, sohbet ve kitap okuma imkanı bulacağı mekanda çay 50 kuruştan verilecek.

        Tarihi Valilik binasının koruması, gün yüzüne çıkarılması, mevcut meydana ilave yeni bir meydan oluşturulması gibi çok yönlü kazanımları olan 15 Temmuz Şehitler Meydanı bir süre önce hizmete girdi. Altındaki 800 araçlık otoparkla, şehir merkezindeki otopark sonuna da çözüm getirilen projede,emekliler de unutulmadı. Meydanın üst kısmında oluşturulan sosyal tesis içerisinde kütüphane, oturma salonları, mescit, konferans ve toplantı salonu ile daha çokemeklivatandaşlara hitap eden çay evi bulunuyor.

        Emekli vatandaşların taleplerinin yerine getirildiği projede, soğuk-sıcak içecekler ve unlu mamullerin fiyatları ise piyasa şatlarına göre oldukça ucuz olarak sunulacak. Çayın 50 kuruştan satıldığı sosyal tesisler,emeklilerin yeni mekanı olacak.Emekliler Kültür ve Çay Evi'nin açılışı il protokolünün katılımıyla düzenlenen tören ile açıldı. Açılışa AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, Türkiye İşçiEmekliler Derneği Sivas Şubesi Ziyaeddin Yılmaz ile çok sayıdaemeklivatandaş katıldı. Açılışta konuşan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Bu alandaemekliabilerimize, amcalarımıza, ablalarımıza yönelik biraz da sosyal yönü ön planda olan bir çalışma başlattık. İstedik kiemeklilerimiz burada kendi arkadaşları ve dostlarıyla sohbet ortamları bulsunlar. Bunu yaparken de sosyal ve kültürel faaliyetleri de içerisinde birlikte yürütsünler. Burası hem bir kütüphane aynı zamanda da bir kültür merkezi, aynı zamanda bir çok programın yapılacağı seminer salonlarını da bünyesinde barındırıyor diye konuştu.

        "BU HİZMET TÜRKİYE'YE ÖRNEK BİR HİZMETTİR"

        Konuşmanın ardından protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi. Açılışa katılanemeklilerden Turan Kıral ihtiyaç olunan bir yer olduğunu belirterek, "Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Eskiden başka yerlerde kahvehanelerde uygunsuz yerlerde vakit geçirecek yer arıyorduk. Şu anda yapılan bu hizmet Türkiye'ye örnek bir hizmettir dedi. Türkiye Devlet Demir Yolları'ndanemekliMustafa Ağkuş ise, Vatandaşlar ve yorgunlar için çok güzel bir hizmet. Artık buraya geliriz. Başkana hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

        Haberi Hazırlayan: Tuba Fıçıcı
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ