Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Çocuk Sığacık'ta doğada eğitim kampı

        Çocuklarımız bu sene de okula gidemediler. Uzaktan eğitim gördüler, arkadaşlarından mahrum kaldılar, oyun oynayamadılar. 1 yılın ardından tüm çocuklar, Sığacık’ın tertemiz havasında sabah kahvaltısına eşlik edecek kuş sesleri eşliğinde sohbet etmeyi, yeşilin tadını doyasıya çıkarmayı, birbirinden güzel atölyelerde oyunlar oynamayı, akşamları ateş başında masallar dinlemeyi hak etti.

        "Peek A Boo" kampı, Seferihisar Sığacık'ın tertemiz doğasında, sadece çocuklar için tasarlanmış bir "doğada eğitim kampı". Bu kamp; fiziksel aktiviteler, Kaleiçi'nde hazine avı, Teos antik kentte drama oyunları, doğadan toplanan malzemelerle sanat etkinlikleri ile bir tatilden çok daha fazlasını vaadediyor. Çocuklar pandeminin yaralarını sarıp harekete geçiyor, üreterek kendilerini geliştirirken birbirinden keyifli oyunlarla sosyal becerilerini geliştiriyor, pandeminin olumsuz etkilerini unutuyor.

        Peek A Boo Kampta...

        Çocuklarımız ve bizim için sıkıntılı geçen günleri bu yaz @peekabookampta ile telafi edebiliriz. Sakin şehir Seferihisar Sığacık’ta 3 gece 4 gün boyunca Duygu Nevşe Şener ile çocuklar doğa oyunlarıyla keşfe çıkabilir, araştırmayı, merak etmeyi eğlenceli şekilde öğrenebilir. Sadece 8 aile ile sınırlı tutulan kamp 3-10 yaş arası çocuklar için uygun. @peekabookampta hesabından doğayı seven, keşfeden, farklılıklardan mutluluk duyan herkes bilgi alabilir. Sanat, masal, gezmece, eğlence, ateş başı sohbet, sarkılar, oyunlar ve daha fazlasının yer aldığı "Peek A Boo" kampına bütün çocuklar davetli. Çocuklar, doğayla iç içe, masmavi gökyüzünün altında, mis gibi havasını içine çekip kendi masallarını yazacaklar, yeni yeni arkadaşlar edinecekler.

        Duygu Nevşe Şener'i masallardan hatırlıyoruz

        Hayatınızda ne olursa olsun, doğru müziğin iyileştiremediği bir zaman dilimi neredeyse yoktur. Çocuklar için de aynı şey geçerli. Müzik öğretmenliğinin yanısıra çocuklardan ve masallardan aldığı ilhamla çocuk şarkıları besteleyen ve bu şarkıları masalla harmanlayan Duygu Nevşe Şener'in daha önce okuduğu çocuk masallarının tümüne bu linkten ulaşabilirsiniz.

        PEEK A BOO Kampta NELER YAPILACAK?

        * Teos Antik Kent Keşfi ve Drama Atölyeleri

        * Gece Sineması

        * Kamp Ateşinde Masal ve Ritim Atölyeleri

        * Sanat Atölyeleri

        * Doğa Yürüyüşleri

        * Aile katılımlı oyunlar ve çok daha fazlası..

        Kamp Programı

        DUYGU NEVŞE ŞENER KİMDİR?

        1983 İstanbul doğumlu. Orta öğretim, üniversite ve yüksek lisans öğrenimini İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı’nda tamamladı. Eğitim hayatı boyunca Geleneksel Türk Müzik Kültürü ve Dünya Müzikleri üzerine çeşitli araştırmalar yaptı. 2007 yılından bu yana müzik eğitmenliğinin yanına masal anlatıcılığını da ekledi. Bu alanda birçok kurumda görev aldı, hala devam eden birçok projesi var. Çocuklar ve masallardan aldığı ilhamla 2015 yılından bu yana birçok çocuk şarkısını besteledi. Daha fazla çocuğa ulaşmak için bir dizi konser programında kendi besteleriyle yer aldı ve gönül verdiği bu çalışmalara hala devam ediyor. Aynı zamanda 2019 yılı itibariyle tüm bu projeleri İstanbul Bakırköy’de Peek A Boo Music&Book çatısı altında çocukların yeteneklerini keşfedecekleri müzikle, kitapla, masallarla büyüyecekleri bir mekan topladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ