Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler ZAM SİNYALİ... Sigara fiyatlarına zam mı geliyor? SON DAKİKA: Sigara fiyatlarına 2 TL zam mı geliyor? 14 Ağustos 2022 İşte güncel son durum - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Sigara fiyatlarına zam mı geldi? Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, sigaraya 2 lira zam geleceği iddia edildi. Peki, sigaraya zam gelecek mi, son durum nedir? Merak edilen soruyla ilgili detayları haberimizde derledik. İşte sigara fiyatlarına 2 TL zamla ilgili son durum...

        2

        SİGARAYA ZAM SİNYALİ!

        Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar sigara ve alkollü ürünlere yeni zam beklendiğini duyurdu.

        Dündar, şu sözleri kullandı: "Sigaraya geçtiğimiz günlerde 2 lira zam yapıldı. Aslında 4 lira zam yapılacaktı ama firmalar 2 lirasını sübvanse etti. Sübvanse edilen 2 liranın zam olarak yansımasını bekliyoruz " dedi.

        3

        SİGARA ZAMMI SONRASI SİGARA FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

        Son sigara zammının ardından JTI grubunda en düşük sigara fiyatı 27,5 TL olurken en yüksek sigara fiyatı 30 TL'ye yükselmişti. Yeni zammın uygulanması halinde en ucuz sigara 29,5 ve en pahalı sigara 32 TL'ye yükselecek.

        4

        ÖZGÜR AYBAŞ'TAN SİGARA ZAMMI AÇIKLAMASI!

        Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş "Böyle bir zam yoktur şimdilik bilginiz olsun, sosyal medyada topic olmuş. Tabi bu gelmeyeceği anlamınada gelmez, zamları kanıksamayalım lütfen." açıklamasında bulundu.

        5

        ÖTV ZAMMI UYGULANMIŞTI!

        Özel Tüketim Vergisi zammı ile alkole yüzde 25, sigaraya yüzde 10 oranında zam gelmişti. Sigaradaki asgari maktu vergi tutarı 0.71 TL’den 0.79 TL’ye çıktı.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ