Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Sinemada % 0 vergi uygulaması uzatıldı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Sinema biletleri üzerinden alınan eğlence vergisi oranının sıfır olarak uygulanmasına 31 Aralık 2022'ye kadar devam edilecek. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

        Buna göre, daha önce son tarihi 31 Mayıs 2022 olarak belirlenen 'sinema biletleri üzerinden yüzde sıfır eğlence vergisi alınması' uygulaması 31 Aralık 2022'ye uzatıldı.

        SİSAY (Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği) Genel Sekreteri Fevzi Genç, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; "Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy öncülüğünde ve Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Nureddin Nebati’nin desteğiyle uygulaması uzatılan “vergi istisnası”, pandemi sonrası yaralarını sarmaya çalışan sinema sektörü için çok önemli bir destek oldu.

        Ülkemizin tamamında faaliyet gösteren biz sinema salonu işletmecilerini pandemi dönemi de dahil olmak üzere hiçbir zaman yalnız bırakmayan ve bütün imkanları sektör için seferber eden Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a ve adeta sektörün bir bileşeni gibi çalışan Sinema Genel Müdürlüğümüze şükranlarımızı sunarız."

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ