Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Sinemada Fenerbahçe ve Dumlupınar savaşları

        Türk sinemasında tam bir Fenerbahçe ve Dumlupınar mücadelesi yaşanacak. Fenerbahçe'nin Harrington Kupası'nı kazanmasını konu alan filmde Mustafa Uslu, Murat Şeker ile kaza sonrası batarak 81 denizcimizin şehit olduğu Dumlupınar denizaltısının filminde ise Ömer Faruk Sorak ile mücadele edecek.

        Türk sinemasında böyle bir olay görülmedi. Habertürk'ten Mehmet Çalışkan'ın haberine İki tarihi olay aynı dönemde farklı yönetmenler tarafından filme çekiliyor. Fenerbahçe'nin Kurtuluş Savaşı'nda Kuvayi Milliye'ye silah temin etmesinin ve İstanbul'u işgal eden İngiltere'ye karşı 1923'te oynadığı maçta kazandığı General Harrington Kupası'nın filmi için Murat Şeker de Mustafa Uslu da hazırlıklarını sürdürüyor.

        REKLAM

        Dumlupınar Denizaltı, NATO tatbikatına giderken en son böyle görüntülendi.

        4 Nisan 1953'te NATO tatbikatından dönerken Çanakkale'nin Nara Koyu'nda İsveç bandıralı Naboland adlı şileple çarpışarak batan ve 81 denizcimizin şehit olduğu, 4 denizcimizin yaralı olarak kurtulduğu Dumlupınar denizaltısının filmini ise Ömer Faruk Sorak ile Mustafa Uslu çekecek.

        Mustafa Uslu, Dumlupınar filminde rol alacak olan oyuncuları açıkladı. Can Ulkay'ın yöneteceği filmde başrolleri Timuçin Esen, Ali Atay, Uğur Güneş, İsmail Hacıoğlu, Murat Yıldırım, Taner Ölmez, Ahmet Rıfat Şungar ve Farah Zeynep Abdullah paylaşacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ