Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinemayla dans birleşiyor

        Sinema Dans Ankara 2018 Uluslararası Dans Film Festivali, 22- 26 Kasım'da Ankara'da bu yıl 5'inci kez düzenlenecek. Goethe - Institut Ankara ve Ares Art Film ve Performans Sanatları’nın iş birliği, Hollanda Büyükelçiliği’nin desteğiyle gerçekleşecek festivalde, Avrupa’dan ve dünyadan en güncel ve en nitelikli dans filmleri izleyici ile buluşurken, Türkiye, Kıbrıs, İtalya ve Fransa’dan olmak 16 yeni dans filminin dünya prömiyeri gerçekleştirecek.

        Sinema Dans Ankara 2018 Uluslararası Dans Film Festivali’nin bu yılki ana teması 'Disiplinler arası Etkileşim ve Dijitalleşme' olacak. Festivalde Sinema Dans Forum adı altında, Türkiye, Almanya, Hollanda, İtalya, Yunanistan ve İspanya dans filmleri festival direktörleri dans filmlerinin uluslararası geleceğini tartışacaklar.

        Festivalin en önemli etkinliklerinden bazıları Dans Film Atölyesi'nde gerçekleşecek. Hollanda, Almanya, Yunanistan ve Türkiye’den önemli sanatçıların eğitmen olarak katılacağı atölye kapsamında bu yıl, Tolga Karaçelik’in desteğiyle genç sinema, dans ve müzik öğrencilerinin katılacağı 'Kelebekler' filminden hareketle yola çıkıp 4 adet dans filmi çekilip festival kapanışında gösterilecek.

        Festival Direktörü Mehmet Şafak Türkel,Sinema Dans Ankara 2018 Uluslararası Dans Film Festivali ile ilgili “Çektiğim dans filmlerimi ve dansa dair belgesel filmlerimi, Türkiye’de gösterilebilecek bir platform bulamadım, yani Türkiye’den hiç bir film festivali filmlerimi festivallerine kabul etmedi. Ben filmlerimi ancak uluslararası festivallerde izleyicilerle buluşturabildim. Bugünün sanat tutkunu gençlerimize böyle bir fırsatı sunmak benim için hem bir misyon hem de gurur kaynağı" dedi.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ