Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sınırın sıfır noktasında, Mehmetçiğe destek yürüyüşü
        1

        Türkiye'nin dört bir yanında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerler anısına "saygı sürüşü" düzenleniyor

        2

        Kırıkhan Kaymakamlığı ile Kırıkhan Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen yürüyüş, Demokrasi Meydanı'nda başladı. Ellerinde Türk bayrağı taşıyan binlerce vatandaş, Bursa Ertuğrulgazi Mehter Takımı eşliğinde yürüdü

        3

        Protokol üyeleri kol kola girip yürüyerek birlik mesajları verdi. 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atarak güzergah boyunca yürüyen vatandaşlar, ellerinde harekatın sembolü olan zeytin dalı taşıdı.

        4

        Kanatlı Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki işyerleri ve ev sahipleri de Türk bayrakları asarak yürüyüşe destek verdi.

        5

        Yürüyüşün son bulduğu Cumhuriyet Meydanı'nda kalabalığa seslenen Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, ''Biz yaklaşık 40 senedir malum terör örgütünün sıkıntılarıyla karşı karşıyayız.

        6

        Geçmişte üstü örtülü olarak onu destekleyen ağa babaları, bugün onların direkt yanında yer alıyor. Onlara silah ve eğitim desteği, psikolojik destek veriyor. Fakat bu millet 5 bin yıldır dünya coğrafyasında. Allah'a lafla değil, kan vererek ibadet ediyor'' dedi.