Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        300 yıllık bir geçmişe sahip olan Boyabat Kemaldede Camisi’nin ibadete açılması için yapılan çalışmada sona gelindi.

        1700’lü yıllarda yapıldığı tahmin edilen ve 2018 yılında gerçekleştirilen ihale ile aslına uygun olarak yeniden inşa edilen Kemaldede Camii 1883 yılında geçirdiği tadilattan sonra, 1973 yılında doğal nedenlerden ötürü yıkılarak yerine betonarme bir camii yapılmıştı. Anadolu Selçuklu Mimarisi ve Boyabat’ın tarihi yapısını içerisinde barındıran camiinin çok yakın bir zamanda hizmete açılması bekleniyor.

        Açıklamalarda bulunan Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, “Özlemle beklediğimiz güne çok az kaldı. Tarihi Çarşımızda nesiller boyu var olacak güzellikteki Kemaldede Camii’mizi cemaatiyle buluşturmak için artık gün sayıyoruz. Hizmete açıldığında da Boyabat’ımızın sembollerinden biri olacak inşallah” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler