Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Son dakika! Şırnak'ta eylem hazırlığındaki 5 terörist etkisiz hale getirildi

        Şırnak'ın Uludere ilçesinde PKK'lı 5 terörist etkisiz hale getirildi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Uludere ilçesi Andaç bölgesi kırsalında İnsansız Hava Aracı (İHA) ile yürütülen çalışmalarda, saldırı hazırlığında olan PKK mensubu teröristler tespit edildi.

        AA'nın haberine göre bölgeye düzenlenen hava harekatında söz konusu 5 teröristin silahlarıyla etkisiz hale getirilerek, bölgeye komando birliklerinin sevk edildiği öğrenildi. Güvenlik güçlerinin bölgede başlattığı operasyon sürüyor.

        TSK'dan daha sonra yapılan açıklamada ise "Şırnak/Uludere bölgesinde devam eden operasyonda, 18 Temmuz 2018 tarihinde icra edilen hava harekâtı neticesinde iki teröristin daha etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir." denildi.

        KUZEY IRAK'TA OPERASYON

        TSK'dan yapılan açıklamada, "Irak kuzeyi Kandil ile Şırnak/Uludere ve Siirt/Eruh bölgelerine 17-18-19 Temmuz 2018 tarihinde icra edilen hava harekâtları neticesinde, bölücü terör örgütü mensubu toplam 9 silahlı terörist etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

        İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

        İçişleri BakanıSüleymanSoylu, yaptığı açıklamada "Şırnak’ta dün gece saatlerinde, 7 teröristi etkisiz hale getirdik" ifadelerini kullandı.

        VAN'DA TERÖR ÖRGÜTÜNE AİT SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

        Van'ın Erciş ilçesinde jandarma ekiplerince PKK terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda silah ve mühimmat ele geçirildi.

        Erciş İlçe Jandarma Komutanlığınca; PKK terör örgütünün eylemlerinde kullanmak üzere araziye gizlediği silah ve mühimmatın tespitine yönelik aralıksız olarak devam eden istihbari çalışmalar kapsamında, Erciş ilçesi Taşkapı Mahallesi kırsal alanında operasyon yapıldı. İcra edilen Şehit Jandarma Astsubay Başçavuş Ahmet Çelik Operasyonunda, titizlikle ve sabırla yapılan arama-tarama faaliyeti sonucunda; 1 adet AK-47 piyade tüfeği, 5 adet AK-47 piyade tüfeği şarjörü, 150 adet AK-47 piyade tüfeği fişeği, 2 adet el bombası ve örgütsel doküman ele geçirildi. Bölgede halkın huzur ve güvenliğine yönelik terörle mücadele faaliyetlerine aralıksız devam edileceği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ