Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sivas'ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Beyaz Ay Derneği Sivas Şubesi üyeleri 'Kan vermeye Engel Yok' projesi kapsamında kan bağışında bulundu.

        Türkiye Beyaz Ay Derneği genel merkezinin başlatmış olduğu 'Kan Vermeye Engel Yok' projesi kapsamında engelli bireyler Sivas'ta da kan bağışında bulundu. Kızılay Kan Bağışı Merkezi'ne gelen engelliler verdikleri kanla 3 hastanın sağlığına kavuşması için destek oldu.

        Türkiye Beyaz Ay Derneği Sivas Şube Başkanı Tuncay Köse,"3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla genel merkezimizin yurt içinde ve yurt dışında bulunan 80 şubesiyle eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği 'Kan Vermeye Engel Yok' projesi kapsamında bugün Kızılay'ımızı ziyaret ettik. Kan bağışında bulunacağız. Her 4 saniyede bir ünite kana ihtiyaç bulunduğu, bir ünite kanında 4 insanın hayatına destek olduğunu biliyoruz. Engelli bireyler olarak bu duruma bizde destek olmak istiyoruz. Bu çalışmayla birlikte toplumsal, farkındalık ve duyarlılık oluşturmak istiyoruz." dedi.

        Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Günaydın ise,"Zihnimizdeki engellileri kaldırarak tüm vatandaşlarımızın topluma adapte edilip, her birimizin engelli adayı olduğunu bilerek bu özel günde kan bağışı kampanyası düzenledik." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler