Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sivas Mevlana Tasavvuf Kültürü ve Sema Derneği tarafından Hz. Mevlana'nın 745'inci yıl dönümü vuslat yıldönümü nedeniyle Şebi Arus programı düzenlendi.

        Cumhuriyet Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'ndeki programa Vali Salih Ayhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, İl Müftüsü Yusuf Akkuş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü ile çok sayıda vatandaş katıldı. Program; Hz Mevlana'nın hayatını anlatan kısa bir filmle başladı. Filmin ardından program Ünal Doğan'ın söylediği ilahilerle devam etti. Ardından Sivas Mevlana Tasavvuf Kültürü ve Sema Derneği Başkan Yardımcısı Metin Koçak, Hz. Mevlana'nın esinlendiği Kur'anı Kerim ayetlerinden seslendirdi. Programın devamında Sivas Mevlana Tasavvuf Kültürü ve Sema Derneği Başkanı Şemsi Yılmaz Susamış ve Semazen Başı Celalettin Susamış idaresinde dernek tarafından yetiştirilen semazenler sema mukabelesinde bulundular. Program sonunda Vali Ayhan, Şemsi Yılmaz Susamış'a çiçek takdiminde bulundu.

        Vali Ayhan, güzel bir atmosferde gerçekleşen etkinlikten dolayı teşekkür ederek,"Öğretileri ile tüm dünyada ilgi uyandıran düşünce adamı, mutasavvıf Mevlana Celaleddini Rumi'yi vefatının 745'inci yılında tekrar rahmetle anıyoruz. Hakikaten gönlümüzü, yüreğimizi rahatlatan, doyuran bir program izledik. Emeği geçenleri kutluyorum." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler