Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hüsnü Ümit AVCI-Fatih YILMAZ-Mert Taha VAROL/SİVAS-TOKAT (DHA)DİYANET İşleri Başkanlığı'nın cuma namazı açıklamasına rağmen Sivas ve Tokat'taki camilerde yoğunluk yaşandı.

        Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'ndan yapılan "Koronavirüs hastalığının görüldüğü ülkelerde yaşayan ve yüksek risk grubunda bulunan Müslümanlar mazeretli sayılacağından Cuma namazı yerine evlerinde öğle namazını kılabilirler" açıklaması sonrası gözler camilere çevrildi. Ancak Sivas'ta, cuma namazı saatinde camilerde her zamanki yoğunluk yaşandı. Kent merkezinde bulunan Paşa Camisi'nde vatandaşların çoğunlukla namaza geldiği görüldü. Namaza katılanların bazılarının ise maske taktıkları görüldü. Cuma namazı hutbesinde ise koronavirüs salgınından korunma yolları ile ilgili uyarılar yapıldı. 

        TOKAT'TA DA YOĞUNLUK VARDI

        Tokat kent merkezinde bulunan Ali Paşa Camisi'nde de cuma namazı vaktinde yoğunluk olduğu görüldü. Cami imamı Osman Akkurt tarafından okunan 'Tedbir Mümin'den, Takdir Allah'tandır' başlıklı hutbede cemaat koronavirüs ile ilgili olarak bilgilendirildi. DHA-Genel Türkiye-Sivas Hüsnü Ümit AVCI-Fatih YILMAZ-Mert Taha VAROL

        2020-03-13 14:50:22

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler