Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sivas’ta pik yapan Covid19 vaka sayısı, gurbetçilerin kentten ayrılması ile önemli oranda azaldı.

        Tüm dünyada etkisini sürdüren korona virüs yayılmaya devam ediyor. Vatandaşların sağlık durumunu takip etmek, güvenli seyahat olanağı sağlamak, güncel verileri takip etmek ve riskli bölgelerden uzak durulması için Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen “Hayat eve sığar” mobil uygulaması, güncel haritalarda riskli, az riskli ve güvenilir bölgeleri gösteriyor.

        Kurban Bayramı'nın ardından seyahat kısıtlamasının kaldırılması ile Sivas dışında yaşayan Sivaslılar memleketlerine akın etmişti. Sivas’ın 650 bin olan nüfusu bu dönemde 2 milyon olarak açıklandı. Covid19 salgınına karşı verilen mücadelede en başarılı illerden biri olarak gösterilen Sivas, gurbetçi akını ile en riskli iller arasına girdi. İlde salgın pik yaptı. “Hayat eve sığar” uygulamasında Sivas Kent merkezi risk haritası adeta kırmızıya büründü.

        Okulların açılması ile gurbetçiler de geri döndü. Gurbetçilerin dönmesi ile Sivas’ta vaka sayısında ciddi azalma yaşandı. Vakalardaki düşüş, “Hayat eve sığar” uygulamasındaki risk haritasına da yansıdı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler