Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sivas’ın Şarkışla ilçesinde aldığı iki ineği çoğaltarak kendi işinin patronu olan Zekiye Odabaşı, kadınların istediği zaman her işi yapabileceğini söyledi.

        Sivas’ın Şarkışla ilçesine bağlı Kızılcakışla köyünde yaşayan ev hanımı 37 yaşındaki Zekiye Odabaşı, 5 yıl önce devletten aldığı destekle iki büyükbaş hayvan aldı. Hayvanların yemlenmesinden aşılanmasına kadar bütün işlerle kendisi ilgilenen Odabaşı, zamanla hayvanlarını çoğalttı. Çevresinde ‘Erkek işi yapamazsın, uğraşma’ diyenlere de aldırış etmeyen genç kadın, kendi işinin patronu oldu. Hayvanlardan kazandığı parayla aile ekonomisine katkı sağlayan ve çocuklarının eğitimini üstlenen Zekiye Odabaşı, işine adeta aşık olduğunu söyledi. Odabaşı, kadınların istediği zaman her işi yapabileceğini ifade etti.

        “İşime aşık oldum’’

        Hayvancılık ile uğraşan Zekiye Odabaşı, işine aşık olduğunu belirterek,“5 yıl önce ev hanımıydım. 2016 senesinde Genç Çifti Projesi diye bir proje açılmış diye duyum aldım. Gittim başvuru yaptım. Onun için kurs gerekiyordu, gittim kursumu aldım. Onu da başarıyla bitirdim. Rabbim de yardım etti. 30 bin lira hibemi aldım. Oradan devam ettirdim. İki tane inek aldım. İki ineğim üç tane oldu, üç ineğim beş tane oldu, beş ineğim sekiz tane oldu derken bu şekilde bir zincirin halkası gibi çoğalttım. Acaba zorlanır mıyım diye düşümdüm. Hayvanla uğraşmak zor. Bilmediğim de bir iş olduğu için tedirginlik yaşadım. Ama içine girdikçe o kadar sevdim ki işime aşık oldum. Anlatamam gerçekten kelimeler yetmez. Doğan buzağıları evlatlarım gibi gördüm. Hayvanlara sevgiyle yaklaştım. Değneği elime alıp vurmadım hayvanlar yerine geçsin diye’’ şeklinde konuştu.

        ‘Erkek işi yapamazsın’ diyenleri dinlemedi

        Odabaşı, çevresinde kendisine hayvancılığın erkek işi olduğunu söyleyenleri dinlemediğini ifade ederek, “Erkek işi yapamazsın uğraşma diye söyleyenler oldu. Ama ben kimseyi dinledim. Ben bu işi yapacağım dedim, kendimce inandım. İnandığım yolda da yürüdüm, rabbim utandırmadı. Kadınların yapamayacağı hiçbir şey yok. Kadınlar istesin her şeyi yapar. Örnek benim. Yerim belli yurdum belli. Gelip herkes görebilir. Buradan sayın Valimiz Salih Ayhan’a, Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin’e ve İl Tarım ve Orman Müdürümüz Seyit Yıldız’a verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum’’ dedi.

        “Kızımla gurur duyuyorum’’

        Zekiye Odabaşı’nın annesi Türkan Parlak ise, “Kızım bundan 5 sene evvel ev hanımıydı. Hiçbir işle uğraşmazdı. Sonra hibeyi aldı ve bu işe heveslendi. Bu işi başarmak istedi. Onun aşkıyla çok şükür rabbime durumu iyi. Evini yaptırdı, çocuklarını okutuyor. Gurur duyuyorum. Herkesin böyle olmasını isterim’’ dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler