Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sivas Belediyesine bağlı İtfaiye personelleri yangın, kaza gibi durumlarda yaralılara ilk müdahaleyi bilinçli bir şekilde yapmak amacıyla ilk yardım eğitimi aldı.

        Sivas Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü kaza, yangın, doğal afet durumunda ilk müdahaleyi yapan itfaiye erlerinin bilinçli müdahale edebilmesi amacıyla eğitim çalışmaları gerçekleştirdi. Bu kapsamda itfaiye erleri olay yerinde yaralılara ilk yardım müdahalesinde bulunmak üzere eğitim aldı. Bugün ise eğitimden faydalanan 130 personele sertifikaları verildi. İtfaiye Müdürlüğünde düzenlenen törene Belediye Başkan Yardımcısı Kayhan Işık, İl Sağlık Müdürü Fethullah Selçuk Moğulkoç ve sertifika almaya hak kazanan itfaiyeciler katıldı.

        İnsanların zor zamanlarında olaylara müdahale ediyorlar’’

        Törende konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Kayhan Işık, “Sağlık çalışanlarımız, itfaiyecilerimiz insanların zor zamanlarında olaylara müdahale ediyorlar. Zorlu koşullarda cansiperane yapılan bu müdahaleyi yapabilmek içinde bilgi birikim çok önemli böyle alanlarda bu tür eğitimleri önemsiyoruz emek verenlere ve sertifika almaya hak kazanan personellerimize duyarlılıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

        Konuşmaların ardından itfaiyecilerin sertifikaları Belediye Başkan Yardımcısı Kayhan Işık, İl Sağlık Müdürü Fethullah Selçuk Moğulkoç, İtfaiye Müdürü Zekeriya Kayalı ve Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Rüstem Hasbek tarafından verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler