Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sivas’ta Ramazan ayının ilk cuma namazında tarihi kent meydanında toplanan vatandaşlar güzel görüntüler oluşturdu. O anlar drone ile de havadan görüntülendi.

        Sivas’ta vatandaşlar Ramazan ayının ilk cuma namazını kılmak için bir araya geldi. Ezandan dakikalar önce tarihi kent meydanında bulunan Kale Camii'de toplanan vatandaşlar, ezanın okunmasıyla birlikte saf tuttu. Osmanlı eseri Kale Camii ile Selçuklu eserleri Buruciye, Şifahiye ve Çifte Minareli Medreselerinin bir arada bulunduğu alanda kılınan cuma namazı havadan da görüntülendi. Sosyal mesafe kurallarına uygun kılınan namazda ortaya güzel görüntüler çıktı.

        “İnşallah cumadan da geri kalmayız, teravihleri kılamıyoruz”

        Erol Uslubaş adlı vatandaş, korona virüs nedeniyle camilerde teravih namazı kılınamadığını hatırlatarak, “Cumamızı kıldık. Sosyal mesafeye uyan bir düzen var, bu çok güzel. İnşallah cumadan da geri kalmayız. Teravihleri kılamıyoruz, evlerimizde kılıyoruz. İnşallah bir an önce dünyadan def olur bu bela” dedi.

        “Elhamdülillah bu cuma namazını da kıldık, Ramazan'a eriştik”

        Hikmet Yavuz, Ramazan'a eriştiklerini ifade ederek, “Elhamdülillah bu cuma namazını da kıldık, Ramazan'a eriştik. Sıkıntılarımız var, korona hastalığı malum dünyada ve Türkiye'de. Bunlar da Rabbimizin bir imtihanı. Sabredeceğiz, dayanacağız. İnşallah bu günleri de atlatacağız” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler