Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki GSB Spor Okulları’nın açılış töreni gerçekleştirildi. Spor okullarındaki faaliyetler ücretsiz gerçekleştirilecek.

        Geçtiğimiz sezon Covid19 salgını nedeniyle açılamayan Gençlik ve Spor Bakanlığı Yaz Spor Okulları yeniden başladı. Sivas’ta ki yaz spor okullarının açılış töreni, 4 Eylül Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Açılış töreninde Sivas Valisi Salih Ayhan, Ak Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç, antrenörler ve sporcular yer aldı.

        24 farklı branş bulunuyor

        Sivas’taki spor okulları 24 farklı branşta hizmet verecek. Atletizm, basketbol, bisiklet, boks, futbol, cimnastik, masa tenisi, eskrim, halter, hentbol, karate, badminton, kick boks, güreş, satranç, bocce, tenis, kayak, wushu, okçuluk, judo, voleybol, taekwondo ve muaythai branşları Eylül ayına kadar sürecek.

        Açış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç, “4 Eylül spor vadimizde bir çok tesisimiz bulunuyor. Yeni açacağımız branşlara özgü antrenman ve müsabaka salonları ile birlikte Türkiye’mizin gözde spor vadilerinden bir tanesi haline gelecektir” dedi.

        Ak Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci ise, “Çocuklarımız ve gençlerimiz, 20212022 okul sezonu öncesinde antrenörler eşliğinde sportif faaliyetlere katılarak, okullarına zinde bir şekilde gideceklerdir. Sezonun tüm çocuklarımıza ve antrenörlere hayırlı olmasını diliyorum” ifadesini kullandı.

        “Spora daha fazla ihtiyaç var”

        Salgın sürecinde evlerde kapalı kalan çocukların ve gençlerin bu yıl egzersize, spora daha fazla ihtiyaçları olduğunun belirten Sivas Valisi Salih Ayhan da, “Bu bilinçle çocukların ve gençlerin yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve küçük yaşlarda gençlerimize spor kültürünü yerleştirmek amacıyla aktif olan tüm spor salonlarında ve tesislerimizde Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğünün kuruluş günü olan bu günde 24 branşta Gençlik Spor Bakanlığı Spor Okullarımızın açılışını gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

        Konuşmaların ardından çeşitli branşlarda sporcular gösteri de yaptı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler