Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ), online jüri ismi verilen çevrim içi sınav sistemi ile lisansüstü sınavları online olarak gerçekleştiriyor.

        Sistem sayesinde, hataya meydan vermeyecek şekilde eposta ve SMS ile gerekli bilgilendirmeler ile katılım linkleri insan eli değmeden otomatik yürütülüyor. Sınav saatinde jüri üyeleri öğrencilerle sanal ortamda buluşturuluyor. Çevrimiçi sınav görüntüleri arşivlenerek sınava katılım sağlayanlar tarafından tekrar tekrar izlenebilmekte ve gerektiğinde anlaşmazlık durumlarında ilgili makamlarla da paylaşılabiliyor. Online Jüri sistemi sayesinde Covid19 ile mücadeleye katkı sunulmasının yanı sıra, jüri üyelerinin ve öğrencilerin bulundukları şehirlerden sanal ortama girmesi sebebiyle yolluk ücretlerinde oldukça önemli bir miktar tasarrufta bulunuyor. Online Jüri Sınav Sisteminde, Yüksek lisans tez savunma, doktora yeterlilik, doktora tez öneri, doktora tez izleme raporu savunma, doktora tez savunma, sanatta yeterlilik savunma, sanatta yeterlilik sınavları yapılıyor. Öte yandan ise “Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe Din Bilimleri Ana Bilim Dalı Doktora Tez İzleme Raporu Savunma Sınavı” adı ile sınavlar başarıyla yapıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler