Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sivas’ta Madımak olaylarında hayatını kaybeden 37 kişi, olayların 28. yıl dönümünde düzenlenen etkinlikle anıldı.

        2 Temmuz 1993 tarihinde Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında yaşanan olaylarda Madımak Oteli içerisinde 33 şair, yazar, ozan, 2 otel personeli ve otel dışında 2 kişi olmak üzere 37 kişi hayatını kaybetmişti. Madımak olaylarında hayatını kaybedenler için olayların 28. yıl dönümünde anma etkinlikleri düzenlendi.

        İlk olarak Sivas Valisi Salih Ayhan ve il protokolü bugün Bilim ve Kültür Merkezi olarak kullanılan Madımak Oteli'ne giderek, olaylarda hayatını kaybedenler için oluşturulan köşeye karanfil bıraktı, dua etti.

        Ardından aralarında siyasi parti temsilcileri, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının da yer aldığı kalabalık bir grup kortej oluşturup yürüyüş yaptı. Mevlana Mahallesinde başlayan kortej yürüyüşü olayların yaşandığı Bilim ve Kültür Merkezi olarak kullanılan Madımak Oteli önünde son buldu. Yürüyüş sırasında pankartlar açıldı, sloganlar atıldı.

        Bilim ve Kültür Merkezi önünde toplanan grup içerisinden seçilen temsilciler Madımak Oteli önüne, olaylarda hayatını kaybedenler için karanfil bıraktı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler