Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sivas’ın Gürün ilçesinde tellerin arasına sıkışan yavru kedi annesinin miyavlayarak yardım istemesi sayesinde kurtarıldı.

        Sivas Doğa Sporları Arama Kurtarma Kulübü (SİVDAK) üyeleri Gürün ilçesinde yapacakları faaliyet öncesi bir kedinin miyavlama sesini duydu. Üyeler sesin ardından bahçede tel çitlerin arasında sıkışan bir yavru kedi olduğunu fark etti. Hemen harekete geçen dağcı Akif Söyler, telin arasında sıkışan yavru kedinin canını yakmadan çıkarmaya çalıştı. Uzun uğraşlar sonucu tel pense yardımıyla kesildi ve minik kedi sıkıştığı yerden çıkarılarak annesine kavuşturuldu. Söyler, yavru kedinin sıkıştığı yere tekrar sıkışmaması için de telleri keserek genişletti.

        “Annesi yardım bekliyordu’’

        Yavru kediyi kurtaran dağcı Akif Söyler, "Geldiğimizde burada kedi sıkışıp kalmıştı. Bağırıyordu ve annesi de yardım bekliyordu. Pense ile teli kestik ve genişlettik. Yavru kediyi kurtardık buradan. Tekrar buradan girerse diye geniş bırakıyorum burayı. Kedilerimiz bir daha burada kalmasın’’ dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler