Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig EMS Yapı Sivasspor Sivasspor - Beşiktaş maçındaki penaltı pozisyonu - EMS Yapı Sivasspor Haberleri
        1

        Süper Lig'in 17. haftasında Beşiktaş deplasmanda Sivasspor'a 2-1 yenildi. Habertürk Spor yazarı Bülent Yavuz, mücadelenin hakemi Cüneyt Çakır'ın performansını yorumladı:

        2

        Beşiktaş, Sivas'ta ağır bir yara aldı. Adı gibi Demir bir takım olan ev sahibi takım, ligin ilk devresi biterken, Beşiktaş'a 'dur' dedi.

        3

        Maçın hakemi Cüneyt Çakır, müsabakayı başından sonuna kadar gayet iyi yönetti. Saygı ve sevgi atmosferini yaratttı. Oyunu yakından takip etti, faullerde ve kartlarda kabul edilebilir bir standart yakaladı. Oyuncularla her zaman pozitif anlamda çok iyi iletişimler kurdu. Yardımcıları da olumlu katkılar yapınca maçın hakem açısında yönetim tarzı son derece Avrupai ve çağdaş oldu.

        4

        Önce iptal edilen golden başlayayım. Kesinlikle ofsayt vardı. Yardımcı hakemin çok dikkatli olması hakeme bu anlamda yanlış yaptırmadı. Beşiktaş'ın attığı ve iptal edilen gol yüzde yüz ofsayttı.

        5

        Penaltıya gelince... Sosyal medyada kıyameti koparıyorlar. Daha ileri gidip, 'Penaltı ağır bir karar, böyle basit penaltı mı verilir' söylemleri ağırlık kazanmış durumda.

        6

        Öncelikle şunu belirtmek isterim; penaltının hafifi ya da ağırı olmaz. Penaltı, 3 kilo, 5 kilo, 15 kilo diye de ifade edilemez.

        7

        Penaltının sadece bir tarifi vardır: Ceza alanı içerisinde bir oyuncu rakibine 10 kusurlu hareketten birini yaparsa karşılığı penaltıdır. Bu böyle biline.

        8

        Pozisyona gelince; Sivassporlu Mattias Bjarsmyr, süratli bir şekilde topla ilerleyen Talisca'ya gelip yandan çarpıyor. Bu müdahale kesinlikle Talisca'yı düşürmeye yetiyor, artıyor bile.

        9

        Madem öyle, Sivassporlu Bjarsmyr neden topa gitmiyor da direkt Talisca'ya gidiyor. Bu penaltı sabahtan akşama kadar penaltıdır, nokta!.