Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son Dakika: 1 Aralık FETÖ operasyonları - FETÖ operasyonlarında son gelişmeler

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ)15 Temmuz2016 tarihinde yapmak istediği hain darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yurt genelinde FETÖ destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programıBylockkullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 1 Aralık 2017 Cuma günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        KONYA MERKEZLİ 5 İLDEKİ OPERASYONLARDA 12 ASKER YAKALANDI

        Konya merkezli 5 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 11'i muvazzaf 12 asker yakalandı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülenFETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 12 asker hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

        İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tamamı astsubay olan zanlıların yakalanması için Konya merkezli Diyarbakır, Şırnak, Gaziantep ve Şanlıurfa'da eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Ekipler, Konya'da 1, Diyarbakır'da 4, Şırnak'ta 3, Gaziantep ve Şanlıurfa'da 2'şer kişi olmak üzere 12 kişiyi gözaltına aldı.

        Konya'ya getirilen ve hastanede sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, ifadeleri alınmak üzere İl Jandarma Komutanlığına götürüldü. (AA)

        TEKİRDAĞ'DA 2 KİŞİ DAHA YAKALANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 2 kişi daha yakalandı.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'ncaFETÖ/PDY'nin TSK'daki yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturma çerçevesinde hakkında yakalama kararı verilen 8 şüpheliden 2'si daha gözaltına alındı.

        Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, operasyon kapsamında 29 Kasım'da, 4 kişiyi gözaltına almıştı.

        Gözaltına alınan 6 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

        Haklarında arama kararı bulunan diğer 2 şüphelinin de yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        ANKARA'DA 23 ÖĞRETMEN HAKKINDA GÖZALTI KARARI

        Ankara'da, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait olduğu gerekçesiyle kapatılan okullarda çalışan ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı öne sürülen 23 öğretmen hakkında gözaltı kararı alındı.

        REKLAM

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kent merkezi ve ilçelerindeFETÖ'ye ait olduğu gerekçesiyle Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan okullarda görev yapan ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddia edilen 23 öğretmen hakkında gözaltı kararı verdi.

        Başsavcılığın talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, zanlıların yakalanması için çalışma başlattı. (AA)

        IŞIK EVLERİ OPERASYONUNDA 28 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ GÖZALTINA ALINDI

        Habertürk Haber Merkezi'nden Nihat Uludağ'ın haberine göre, Manisa merkezli 9 ildeFETÖ'ye yönelik düzenlenen 3 ayrı "Işık Evleri" operasyonunda 28 üniversite öğrencisi gözaltına alındı. Şüphelilerin arasında, hukuk, iletişim, polis akademisi ve eski askeri okul öğrencilerinin olduğu öğrenildi.

        Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri,FETÖ'nün yeniden yapılanmasını önlemek için halen faaliyet gösteren "Işık Evlere" yönelik planlı operasyonlar düzenledi. Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri,FETÖ'nün insan kaynaklarını sürdürebilmek için "Işık Evi" olarak adlandırdığı hücre evlere yönelik peş peşe 3 ayrı operasyon yaptı.

        Manisa, İzmir, İstanbul, Aydın, Bursa, Kocaeli, Tokat, Konya ve Denizli'de yapılan operasyonlarda,FETÖ'nün "Işık Evleri" yapılanmalarında faaliyet gösteren, kod adı kullanarak, örgütün mahrem yapılanması içerisinde yer alan hukuk, iletişim, polis akademisi ve eski askeri okul öğrencileri ile bylock kullanıcısı 28 kişi gözaltına alındı.

        Zanlılardan, T. G., V. S., E. Y., O. U., T.Ş., R.K., M. K., H. A., S.K., ve Y.A.'nın sorguları sürerken bir zanlının da Kuzey Irak'a kaçtığı öğrenildi.

        REKLAM

        Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinden günümüze kadar yürütülen FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan zanlı sayısının 653 olduğu öğrenildi.

        BOLU MERKEZLİ OPERASYONLARDA 4 KİŞİTUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, Bolu merkezli 4 ilde yapılan operasyon kapsamında adliyeye çıkartılan 4 kişiden 3’ü tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Bolu Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Bolu, Kocaeli, Ankara ve İstanbul'da gözaltına alınan ve örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddia edilen farklı meslek gruplarından Abdulkadir Odacı, Alpay Özçelik, Abdulkadir Gül ve U.K'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden Odacı, Gül ve Özçelik savcılık ifadesinin ardından çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, U.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Aynı operasyon kapsamında daha öne adliyeye sevk edilen 3 kişiden 1'i tutuklanırken 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

        Hakkında gözaltı kararı bulunan 2 kişinin yakalanması için de çalışmalar devam ediyor. (AA)

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ