Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Son dakika... 5 ABD askerinin hayatını kaybettiği duyuruldu!

        6 Aralık'ta Japonya'nın 200 mil açıklarında kazaya karışanABDDeniz Piyadeleri uçaklarına yönelik arama kurtarma çalışmaları devam ediyordu.

        Daha önce beş askerin kayıp olduğunu belirten ABD donanması, bugün arama çalışmalarının sona erdiğini ve söz konusu beş askerin öldüğünü açıkladı.

        Yetkililer tüm arama kurtarma çalışmalarının sonlandırıldığını bildirirken, kazada hayatını kaybedenlerin naaşlarının aileleri tarafından kimlikleri tespit edildikten sonra teslim edileceğini söyledi.

        ABD Deniz Kuvvetleri Ordusu’ndan 3. Deniz Seferi Gücü Komutanı Eric Smith yaptığı açıklamada, "Mürettebatımızı kurtarmak için her türlü çaba gösterildi. Umuyorum ki mürettebatımızın özverili Amerikan aileleri, ABD, Japonya ve Avustralya kuvvetleri tarafından yürütülen bu inanılmaz çaba ile rahat edeceklerdir" dedi.

        Deniz Piyadeleri Komutanlığından yapılan açıklamada,Japonya'nın Iwakuni Deniz Piyadeleri Hava Üssünde konuşlu KC-130 tipi tanker uçağı ile F/A-18 tipi savaş uçağının eğitim uçuşu sırasında çarpıştığı ve uçakların düştüğü belirtilmiş, düşen uçaklardaki askerlerden birinin yaralı halde kurtarıldığı daha önce duyurulmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ