Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika: 5 katlı binada çökme riski! - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Alınan bilgiye göre, tarihi yarımadada sur içinde kalan mahallelerden biri olan Ayvansaray Sulu Sokak'taki 5 katlı apartmanın kolonlarında, henüz belirlenemeyen nedenle çatlak oluştu.

        AA'da yer alan habere göre, durumun fark edilmesi üzerine apartman sakinleri binayı boşalttı. Binada 10 dairenin bulunduğu, 7'sinde vatandaşların ikamet ettiği belirtildi.

        Fatih Belediyesi ekipleri, vatandaşların evlerinden önemli eşyalarını almalarına izin verildikten sonra binayı tamamen boşaltarak mühürledi. Zihinsel engelli bir çocuğun akülü tekerlekli sandalyesi de belediye personeli tarafından dışarı çıkarıldı.

        REKLAM

        Bina için deprem risk analizi yapılacağı öğrenildi. Öte yandan, polis ve zabıta ekipleri de binanın yıkılma riskine karşı çevrede önlem aldı.

        Apartman sakinlerinden Şükriye Erkaç yaptığı açıklamada, binanın bodrum katında ikamet ettiğini söyledi. Erkaç, olay anını, "İçeride oturuyordum. Kızımın saçını tarıyordum. Komşular telefon açtı, 'Çıkın, bina yıkılıyor.' dedi. Çıktım, öyle gördüm, duvarların sıvaları düşüyordu." sözleriyle anlattı.

        Daha önce de çatı katında benzer bir olayın yaşandığını aktaran Erkaç, "Komşunun arabası ordaydı, camı kırıldı. Orayı yaptırdılar, bu sene de burası oldu. Belediye gelmedi, örnek almadı." ifadelerini kullandı. Erkaç, eşyalarının içeride kaldığını, binaya girmekten korktuklarını dile getirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ