Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Son dakika! ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Rahip Brunson mesajı

        Terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla tutuklanan ABD uyruklu din adamı Andrew CraigBrunson'un tutukluluğu devam ederken ABD Başkanı Trump, rahip Brunson'un serbest bırakılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulundu.

        Sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan açıklama yapan Trump,Andrew Brunson'un tutukluluğunun devam etmesi kararını "utanç" olarak nitelendirdi. Brunson'un uzun süredir tutuklu olduğunu belirten Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunarak, "Erdoğan, bu harika Hristiyan baba ve kocanın serbest bırakılması için bir şey yapmalı. O yanlış bir şey yapmadı ve ailesinin ona ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        ABD'li rahip Brunson'un Türkiye'de görülen davası dün görülmüş ve tutukluluğunun devamına karar verilmişti.

        İzmir'de 20 yılı aşkın bir süredir yaşayan Brunson, 2016 yılındaki darbe girişiminde Gülen Cemaatine yardım ettiği ve PKK'ya destek verdiği suçlamaları nedeniyle İzmir'de tutuklu olarak yargılanıyor.

        Öte yandan ABD'li dört cumhuriyetçi senatör de dün Türkiye'de tutuklu bulunan Brunson ve diğer ABD vatandaşlarının derhal serbest bırakılması çağrısında bulunarak, yasal misilleme uyarısı yaptı.

        Senatörler Thom Tillis, Jeanne Shaheen, James Lankford ve Lindsey Graham, "Kongre'nin geri alınması zor olacak daha sıkı yasal tedbirler için baskı yapmaya zorlanmadan önce, yönetimin bu masum insanların serbest bırakılmasını sağlamak üzere tüm araçları kullanması konusunda destekliyoruz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ